News Flash:

Un jurnal a fost gasit asupra medicului Mihai Lucan. Ce i-ar fi cerut doctorul avocatei sale

26 Decembrie 2017
825 Vizualizari | 0 Comentarii
lucan

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in seara in care medicul Mihai Lucan a fost retinut, a fost gasit asupra lui un jurnal care continea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetari ar fi reiesit ca doctorul i-ar fi cerut avocatei sale sa faca un cerc protector in jurul lui.
Joi seara, dupa ce procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat perchezitia corporala, asupra doctorului fiind gasit un jurnal si suma de 5.000 euro, au declarat , pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, in jurnalul medicului ar fi nume cunoscute si idei pe care acesta dorea sa le puna in aplicare. Printre numele depistate in document, ar fi cel al sefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, fiind nemultumit ca nu reusea sa afle informatii despre acesta. O alta persoana al caruit nume l-ar fi avut notat in carnet este procurorul DIICOT care instrumenteaza cauza in care este cercetat, Lucan avand informatii ca este vizat de o ancheta, motiv pentru care ar fi s-ar fi documentat in ceea ce il priveste pe magistrat, afland toate detaliile din viata lui.

Totodata, potrivit surselor judiciare mentionate, medicul ar fi notat in jurnal ca avocata sa trebuie sa faca un cerc protector in jurul lui, sa aiba un cerc relational cu oameni din sistemul judiciar si de aparare (procurori, judecatori, politie si SRI).
"Vrei sa prinzi peste, fa-te carlig" si "Cine ridica sabia asupra mea, ii va cadea mana", ar fi fost citatele preferate ale doctorului, potrivit notitelor din jurnal, au precizat sursele citate.

Mihai Lucan a fost retinut joi seara, iar vineri judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis sa respinga cererea de arestare preventiva a DIICOT, dispunand cercetarea sub control judiciar.

In referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit de procurori apar informatii potrivit carora, in anul 2016, medicul ar fi luat legatura cu mai multe persoane influente in cadrul unor institutii ale statului, in contextul unor verificari ale Corpului de Control al Ministerului Sanatatii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul sef al Agentiei Nationale de Transplant, Victor Zota.

Potrivit DIICOT, persoanelor influente pe care le-ar fi contactat le-ar fi solicitat "ajutorul in scopul preintampinarii/ limitarii eventualelor consecinte de natura sa il vizeze in urma rezultatelor controlului respectiv sau, dupa caz, realizarea unei conexiuni cu Ministrul Sanatatii, o parte dintre cei cu care a intrat in conexiune in aceiasi zi fiind identificati in persoana martorului OTEL IOAN, fostul sef al Serviciului de Crima Organizata Cluj, numitul MAGHIAR FLORIN, la data faptelor in functia de Procuror General al Parchetului Curtii de Apel Cluj, solicitandu-le ambilor sa se intalneasca, pe ,,MARTINEL”, persoana de sex femeiesc neidentificata inca, careia i-a comunicat ca activitatea sa intereseaza DIICOT, pe soferul ,,LEO”, identificat in persoana martorului TODOR ALIN IONEL LEON caruia i-a cerut sa ia un sac pe care sa-l transporte a doua zi la ICUTR".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006144 (s)