News Flash:

Un francez suspectat ca planuia un atentat in tara, arestat in Paris

25 Martie 2016
997 Vizualizari | 0 Comentarii
politie belgia2
Un barbat de nationalitate franceza a fost arestat joi de autoritati, suspectat ca planuia sa comita un atentat in Franta, intr-o ampla operatiune in suburbiile Parisului, a anuntat, joi seara, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, potrivit publicatiei Le Figaro. Barbatul fusese condamnat in 2015 la 10 de ani de inchisoare, alaturi de Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris intr-un proces intentat unei filiere teroriste din Siria.
Politia a indicat ca barbatul fusese condamnat la 10 de ani de inchisoare anul trecut de un tribunal din Bruxelles, fiind inculpat intr-un proces care viza o filiera terorista care provenea din Siria, confirmand o informatie difuzata de postul iTELE, scrie Le Figaro.
Dupa retinerea barbatului, identificat drept Reda K., politistii francezi au efectuat raiduri in apartametul suspectului din orasul Argenteuil, departamentul Val-d'Oise, regiunea Ile-de-France, unde au descoperit "o cantitate mica" de explozibili.
In cadrul procesului din Bruxelles de anul trecut, Reda K. a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, iar Abaaoud, care a murit pe 18 noiembrie 2015 intr-un raid al politiei intr-un apartament din Saint-Denis, a primit 20 de ani de inchisoare, fiind condamnat in absenta sa.
Cu toate acestea, ministrul francez de Interne sustine ca nu exista nicio legatura intre suspectul retinut joi noapte si atentatele din Paris si Bruxelles.
"Niciun element taingibil (descoperit in cadrul anchetei) nu plaseaza acest plan de atac in legatura cu atentatele din Paris si Bruxelles", a explicat Cazeneuve.
In total, 28 de persoane au fost condamnate pe 29 iulie 2015 in procesul impotriva unei filiere islamiste coordonate de un belgian din Bruxelles, de 41 de ani, Khalid Zerkani.
Barbatul, interpelat de politistii de la Directia generala de securitate interna, "activa intr-o retea terorista", care intentiona sa atace teritoriul francez. El este "suspectat pentru implicare la nivel inalt in acest proiect de atentat", a explicat ministrul francez de Interne.
Cazeneuve a indicat ca, "datorita unei investigatii minutioase desfasurate de mai multe saptamani", autoritatile franceze au reusit "sa impiedice un plan de atentat in Franta aflat in stadiu avansat".
Cel putin 31 de persoane au murit in atentatele de marti din Bruxelles, comise de trei atacatori kamikaze. Toti cei trei atacatori, de nationalitate belgiana, se aflau pe lista celor mai cautati suspecti in cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morti. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005202 (s)