News Flash:

Trei aeronave ale Wizz Air survoleaza Clujul asteptand redeschiderea aeroportului

7 Ianuarie 2016
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
wizz air
Trei aeronave ale Wizz Air survoleaza, la ora transmiterii acestei stiri, Aeroportul International Avram Iancu"din Cluj, asteptand redeschiderea aeroportului clujean, in urmatoarele 15 minute, dupa ce acesta fusese inchis joi dimineata in urma incidentului cu avionul iesit de pe pista la aterizare.
Directorul aeroportului, David Ciceo, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca este vorba despre trei curse ale companiei Wizz Air, de la Paris, Luton si Valencia.
"Trei avioane ale companiei Wizz Air survoleaza Clujul asteptand redeschiderea traficului aerian de pe aeroport, in urmatoarele 15 minute. Este vorba despre curse la Paris, Luton si Valencia, care au inregistrat intarzieri pana acum", a spus Ciceo.
Avionul de la Paris trebuia sa aterizeze la 12,25, iar cele de Luton si Valencia la 13.30.
Joi dimineata, un avion al companiei Blue Air, cu 116 persoane la bord, care efectua o cursa charter de la Bucuresti, a iesit de pe pista Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj, la capatul dinspre oras al pistei, la aterizarea pe aeroportul clujean, de unde trebuia sa mai ia pasageri, fara a exista persoane ranite.
Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a sustinut ca, joi dimineata, cand ningea, conditiile de aterizare pe aeroport erau corespunzatoare si ca pilotii avionului care a iesit de pe pista le cunosteau, adaugand ca acestia ar fi cerut sa aterizeze intrucat nu mai aveau combustibil suficient.
Intrebat daca pilotii ar fi solicitat turnului de control sa aterizeze pentru ca aeronava nu mai avea combustibil suficient, Ciceo a confirmat aceasta solicitare si a precizat ca, in acel moment, utilajele aeroportului deszapezeau, dar conditiile de aterizare erau bune.
Potrivit directorul David Ciceo, o comisie speciala de la Autoritatea Aeronautica si de la aeroportul clujean va investiga cauzele incidentului.
In urma incidentului, Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj este inchis, mai multe curse aeriene fiind anulate sau intarziate.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Calin Tuluc declara ca aeroportul ar putea ramane inchis cateva ore, pana se va verifica incidentul.
Compania aeriana low cost anunta ca aterizarea avionului Blue Air care a iesit cu 5-10 metri in afara pistei aeroportului din Cluj-Napoca a avut loc in conditii meteo dificile, cu ninsoare si zapada depusa pe suprafata pistei, dar in limitele admise pentru operare.
"Aeronava care efectua zborul de tip charter numarul OB 9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona la aterizarea la Cluj a intampinat un incident minor depasind cu aproximativ 5-10 metri suprafata pistei. Aterizarea s-a efectuat in conditii meteo dificile, ninsoare si zapada depusa pe suprafata pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn in limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de franare declarat de catre aeroport", arata Blue Air.
La bord se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului.
Unii pasageri din avion au sustinut ca pista nu era curatata de zapada, in timp ce conducerea aeroportului afirma ca erau conditii bune de aterizare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019827 (s)