News Flash:

Transelectrica a notificat ministerul Energiei in privinta unei posibile crize energetice

13 Ianuarie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
transelectrica
Transelectrica a notificat oficial ministerele Energiei, Economiei si ANRE cu privire la iminenta aparitiei unei situatii de criza in functionarea Sistemului Energetic National, drept urmare fiind elaborata o hotarare de Guvern prin care poate fi limitat consumul industrial de electricitate.
Potrivit informatiilor furnizate de ministerul Energiei, Transelectrica a notificat oficial ministerele Economiei, Energiei si ANRE cu privire la iminenta aparitiei unei situatii de criza in functionarea Sistemului Energetic National (SEN), urmare a parcurgerii a sase zile de varf de iarna, marcate de consumuri istorice de gaze naturale cat si de energie electrica.
Astfel, ministerele Energie si Economie au elaborat Hotararea de Guvern privind adoptarea unor masuri temporare de siguranta pe piata de energie electrica.
”Experienta ultimei perioade cu consumuri istorice de gaze naturale si energie electrica ne obliga sa nu trecem usor peste acest episod si sa gandim solutii pentru eventuale situatii similare, poate chiar mai grave. Hotararea de astazi poate fi tradusa intr-un singur fel: nevoia de a avea cadru legal, la care sa apelam doar atunci cand populatia si integritatea sistemului ar putea fi in pericol. Orice tara care isi respecta populatia pozitioneaza siguranta acesteia inaintea orcarei marje de profit. Adoptarea Hotararii nu inseamna deloc aplicarea imediata a acesteia ci un plan B la care putem apela in cazul in care situatia o cere”, spune Toma Petcu, ministrul Energiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005428 (s)