News Flash:

Traian Basescu, la DNA!

15 Martie 2015
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul presedinte Traian Basescu a fost citat de procurorii Parchetului de pe langa instanta suprema, pentru a fi audiat in dosarul in care senatorul Gabriela Firea il acuza de santaj, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul parlamentarului, Lucian Bolcas.
Avocatul Lucian Bolcas a precizat ca Traian Basescu a fost citat de procurori pentru a da explicatii in acest dosar si ar urma sa se prezinte la audieri in cursul zilei de miercuri.
Aparatorul Gabrielei Firea a adaugat ca va asista la audierea fostului sef al statului.
"E dreptul partii vatamate sa asiste la etapele de procedura si am sa imi exercit acest drept", a afirmat Lucian Bolcas.
Anchetatorii au redeschis, in 30 decembrie 2014, dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe Traian Basescu de santaj, intrucat fostul sef al statului nu mai beneficiaza de imunitate.
Cercetarile in acest dosar au fost suspendate de procurori pana la finalizarea mandatului de presedinte al lui Traian Basescu.
Parchetul instantei supreme anunta, in 18 aprilie 2014, ca a dispus urmarirea penala pentru santaj, in urma plangerii formulate de Gabriela Firea impotriva lui Traian Basescu, la care a fost conexata si sesizarea parlamentarilor, insa punerea in miscare a actiunii penale a fost suspendata, intrucat presedintele are imunitate.
Anchetatorii au constatat ca in aceasta cauza exista un impediment legal temporar pentru punerea in miscare a actiunii penale, astfel ca a fost dispusa, prin ordonanta, suspendarea urmaririi penale. Articolul 84, alineatul 2 din Constitutie prevede ca "presedintele Romaniei se bucura de imunitate". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005916 (s)