News Flash:

TRAGEDIE! O fetita a murit la Spitalul din Hunedoara, la o zi dupa ce fusese externata. Politia a demarat o ancheta

24 Martie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
spital hunedoara
Politistii din municipiul Hunedoara au declansat o ancheta in rem pentru ucidere din culpa, dupa ce o fetita de doi ani a murit marti seara la spitalul din localitate, copilul fiind externat din unitatea medicala cu numai o zi inainte de a surveni decesul. 
Cercetarile politistilor vizeaza fapta si nu o persoana anume, urmand ca ancheta sa fie continuata in functie de concluziile medicilor legisti care vor efectua necropsia fetitei. 
"La Politia municipiului Hunedoara a fost inregistrat un dosar penal in rem sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpa. In functie de rezultatele necropsiei se vor lua masurile legale, sub coordonarea procurorilor", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. 
O ancheta medicala in acest caz este efectuata si de o comisie formata din cinci medici primari, sefi de sectie, de la spitalul municipal din Hunedoara, cazul fiind si in atentia Consiliului de Administratie al unitatii sanitare. 
"Este o tragedie regretabila. O comisie formata din cinci medici primari, de specialitati diferite, verifica acest caz. Medicina Legala va elucida cauza decesului fetitei", a aratat directorul medical al spitalului, dr. Bende Barna. 
Potrivit acestuia, fetita a fost internata timp de cinci zile in spital, cu diagnosticul de pneumonie acuta. Copila a fost externata in cursul zilei de luni, cu o evolutie favorabila. Marti dupa-amiaza mama fetitei a revenit la spital, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, deoarece starea de sanatate a copilei s-a deteriorat. In ciuda eforturilor medicilor de la Urgenta, fetita a decedat. 
Corpul acesteia a fost preluat de Medicina Legala, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului. 
Din punct de vedere medical, cazul va fi cercetat de Colegiul Medicilor. 
Ultimul caz de deces al unui copil in spitalul din Hunedoara a fost inregistrat in octombrie 2013, fara sa fie vorba de o culpa medicala. AGERPRES

bogdan nitu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004165 (s)