News Flash:

TRAGEDIE NATIONALA! 27 de tineri au murit si peste 150 sunt raniti, in urma unui incendiu in CLUBUL Colectiv din Bucuresti

31 Octombrie 2015
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
club
Mai multe persoane au fost ranite in urma unei explozii, urmata de un incendiu, care a avut loc, vineri seara, in clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei, unde la acel moment se aflau aproximativ 200 de oameni. 

02:06 - Bilantul victimelor creste dramatic, anunta surse citate de Antena3: 27 de oameni au murit si 162 de tineri au fost raniti. Numarul nu a fost confirmat oficial.

01:15 - Presa straina relateaza pe larg despre tragedia din clubul din Bucuresti. Jurnalistii straini preiau declaratiile secretarului de stat Raed Arafat si mentioneaza ca bilantul este in continuare provizoriu, fiind vorba de foarte multi raniti in stare grava

01:12 - Arafat si Oprea au fost la Spitalul Floreasca. Au stat cateva minute si au plecat spre alte unitati medicale fara a face alte declaratii, informeaza Digi 24.

00:58 - La interventia de la club au participat peste 60 de autospeciale de interventie (ambulante, SMURD, masini de pompieri, ATVM), precum si echipaje ale ISU Bucuresti-Ilfov, alaturi de forte ale politiei si jandarmeriei. Totodata, la fata locului a fost amplasat un spital mobil apartinand Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, anunta MAI.

00:57 - Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a facut apel la populatie sa doneze sange, informeaza Digi 24.

00:55 - 145 de raniti au fost transportati la spitalele din Bucuresti, a anuntat Raed Arafat.

00:38 - Arafat anunta numarul la care cunostintele victimelor pot suna pentru a cere informatii: 021.206.92.91. "La acest numar se va putea suna pentru a se afla informatii sau daca o persoana nu a ajuns, pentru ca majoritatea persoanelor nu au acte de identitate aici si va fi de folos", a declarat Arafat.

00:37 - Vicepremierul Gabriel Oprea confirma ca sunt 26 de morti. "Din pacate 26 de morti, i-am transmis si domnului prim-ministru, Parchetul a inceput ancheta", a spus Oprea.

00:24 - Surse medicale citate de Digi 24 vorbesc de aproape 40 de morti.

00:23 - Explozia a fost provocata de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan, a declarat un martor pentru Mediafax.

00:13 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a explicat ca nu poate sa dea date oficiale, dar ca s-a format o celula de criza.

"Nu vreau sa va dau date oficiale, exista o celula de criza, toata lumea a fost mobilizata si incercam sa facem tot ce putem. Suntem asaltati cu numarul de cazuri foarte grave. Au fost trimise victimele la spitalele de urgenta din Capitala", a declarat Banicioiu, potrivit Antena 3.

00:12 - Raed Arafat a confirmat ca pana acum 88 de tineri au fost transporati la spitalele din Capitala. "Au intervenit 11 masini de pompieri, 28 de masini de prim ajutor SMURD, 28 ambulante, 2 masini de terapie intensiva. Au fost mobilizati medici suplimentari. 2 unitati mobile pentru primiri urgente.

S-a incercat resuscitarea mai multor victime. S-au transportat 88 de persoane la spitale, la toate spitalele de urgenta, urmand ulterior sa fie aranjati dupa gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru spitalul de arsi au fost realocate de la spitalul Fundeni, spre spitalul de arsi. Raman la fata locului colegii de la SMURD. Evacuarea este finalizata, sunt in curs de a finaliza interventia pompierilor", a declarat Arafat.

UPDATE 23.45:
 Raed Arafat a anuntat la Antena 3 ca sunt 18 persoane care au decedat.

Din primele informatii sunt peste 40 de raniti.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov, in acest moment pompierii incearca sa stinga incendiul si sa evacueze persoanele ramase in incinta clubului.

Potrivit televiziunilor de stiri, explozia s-a produs in jurul orei 23.10, in clubul Colectiv, unde avea loc un concert.

Mai multe ambulante au preluat victimele si le-au transportat la diferite spitale din Capitala.

Potrivit Romania TV, cativa tineri care nu au reusit sa iasa la timp din club au murit.

Surse citate de Digi24 spun ca pe statiile ambulantelor se vorbeste de peste 300 de victime.

Potrivit paginii de Facebook a clubului unde a avut loc explozia, in aceasta seara avea loc un concert prin care o trupa isi lansa noul album. Lansarea era insotita de  "de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice".

Explozia s-a produs la subsolul unei cladiri. Blocurile din jur nu par a fi afectate.

isu pompierii incendiul clubului au murit facebook
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006806 (s)