News Flash:

Top 10 alimente care curata ficatul de toxine si grasimi: include-le in dieta zilnica

1 Decembrie 2017
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
suc de sfecla rosie

In zilele noastre, exista muti factori ce ne pot suprasolicita ficatul. O dieta bogata in alimente procesate, stresul zilnic pe care il simtim la munca si acasa si poluarea mediului sunt doar cativa dintre factorii ce impiedica ficatul sa functioneze normal. In acest articol, iti vom prezenta 14 alimente ce te pot ajuta sa-ti cureti ficatul in mod natural.
Este foarte important sa-ti cureti ficatul de cel putin doua ori pe an si sa consumi alimente ce nu deregleaza functiile acestui organ atat de important,altfel risti ca toxinele sa se acumuleze in organismul tau. Mai jos, iti vom prezenta mai multe alimente ce iti vor curata ficatul imediat.

Usturoiul
Usturoiul contine mari cantitati de alicina si seleniu. Aceste ingrediente sunt foarte utile daca vrei sa-ti cureti ficatul. Pentru a putea beneficia de calitatile usturoiului, nu vei trebui sa consumi o cantitate foarte mare. Nu e nevoie decat de putin usturoi pentru a activa enzimele din ficatul tau si a promova curatarea naturala a toxinelor.

Grepfrutul
Grepfrutul este un fruct cu un continut mare de vitamina C si antioxidanti ce pot creste abilitatea naturala a ficatului de a elimina toxinele.
Daca bei cate un pahar de suc de grepfrut in fiecare zi, vei ajuta enzimele de detoxifiere din ficat sa devina mai puternice. Rolul acestor enzime este eliminarea substantelor nocive din organism, inclusiv cele cancerigene.

Sfecla si morcovii
Aceste doua alimente au un continut bogat de flavonoizi si beta-caroten ce pot imbunatati functionarea ficatului. Iti recomandam sa incluzi aceste doua legume in dieta ta zilnica daca vrei sa ai un ficat mult mai sanatos!

Citeste si Ce boala grava te paste daca bei cafea pe stomacul gol

Ceaiul verde
Ceaiul verde este o bautura minunata ce iti poate face ficatul mult mai sanatos. Continutul sau de catechine este responsabil de imbunatatirea functionarii ficatului, ce iti va imbunatati sanatatea in general.

Legumele verzi
In general, toate legumele verzi sunt foarte utile daca vrei sa-ti cureti ficatul si sa elimini toxinele ce se acumuleaza in sange, in mare parte datorita continutului de clorofila al acestora. Poti sa mananci legumele verzi crude in salate si sucuri sau sa le folosesti atunci cand gatesti supe.

Avocado
Avocado contine foarte multe substante hranitoare si are abilitatea sa ne ajute organismul sa produca o substanta numita glutatoina, esentiala daca vrem sa ne curatam ficatul de toxine. Din acest motiv, este bine sa mancam avocado foarte des daca vrem sa avem un ficat sanatos.

Merele
Pectinele si celelalte componente ale merelor pot ajuta la eliminarea toxinelor ce se acumuleaza in tractul digestiv, fapt ce ajuta ficatul sa-si faca treaba mai bine.

Cerealele integrale
Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun sau graul integral, sunt foarte importante pentru sanatatea ta in general, in mod special pentru usurarea congestionarii ficatului si a metabolizarii grasimilor din organism.

Broccoli si conopida
Aceste legume sporesc productia de enzime naturale din ficat—enzime ce au abilitatea de a elimina substantele cancerigene ce pot patrunde in organism.Glucozinolatii ce se gasesc in legume pot reduce semnificativ sansele aparitiei oricarui tip de cancer. Daca vrei sa poti profita de toate aceste beneficii, include broccoli si conopida in dieta ta zilnica.

Lamaile si lamaile verzi
Aceste citrice contin multa vitamina C si zeama lor este excelenta daca vrei sa stimulezi functionarea ficatului tau. Iti recomandam sa bei sucuri preparate din lamai sau lamai verzi in fiecare dimineata, desi poti sa le bei fara nicio problema in orice moment al zilei. Te vor ajuta de minune!

Varza
Daca alegi sa mananci varza foarte des, vei stimula functiile normale ale ficatului tau si vei putea elimina mult mai usor toxinele ce sunt atat nocive pentru organismul tau.
Si nu uita cum sa protejezi ficatul!
Este important sa duci o viata sanatoasa, deci ai grija ce dieta urmezi astfel incat organismul tau sa poate sa elimine cu mai mare usurinta toate substantele nocive ce se acumuleaza in acesta. Trebuie sa faci asta daca vrei organele tale sa functioneze asa cum trebuie. Si nu uita: ficatul este unul dintre cele mai importante organe pe care le ai, deci e necesar sa te asiguri ca acesta functioneaza corect si sa nu fie deloc suprasolicitat.


usturoiul ceaiul verde legumele verzi merele cerealele integrale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006584 (s)