News Flash:

Timisul, campion la medii de 10 la Bacalaureat

8 Iulie 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Noua medii de zece, cele mai multe din tara, si promovabilitate de aproape 66%. Asa arata in judetul Timis cele mai importante cifre de la Bacalaureat, dupa afisarea rezultatelor. Din cei 4900 de elevi care au sustinut examenul de maturitate, peste 3200 au si promovat. In Timis, exista insa si un liceu care a avut promovabilitate zero.

Simina Ardelean este unul dintre elevii din Timis care a obtinut media generala 10 la Bacalaureat. A terminat Filologia la Liceul PedagogicCarmen Sylva” din Timisoara si a fost sefa de promotie, dupa ce am incheiat toate cele douasprezece clase cu media generala 10. Munca depusa in anii de scoala s-a vazut si la examenul de maturitate.

”Sunt foarte bucuroasa ca am reusit aceasta performanta, pentru ca am muncit, am invatat. Nu pot sa zic ca m-am lasat pe ultima perioada, dar a fost foarte ok. Nu ma asteptam, dar speram”, afirma ea.

Tanara de 19 ani planuieste sa urmeze o facultate in domeniul Stiintelor Comunicarii: ”Imi place foarte mult sa vorbesc cu oamenii sa socializez si sper sa ma ajute”.

”Este un copil de exceptie, extrem de seriosa si mereu pregatita. In general, rezultatele reflecta nu doar gradul de inteligenta al elevilor, ci si disponibilitatea lor spre efort”, ne-a declarat Elena Jebelean, profesor la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara.

Pe langa cele 9 medii de 10 obtinute la Bacalaureat de elevii din Timis, tinerii au obtinut si 138 de note de 10 la Matematica, alte 42 de note maxime la Limba si Literatura Romana si 31 de note de 10 la Istorie.

”Este o mandrie sa stim ca avem noua absolventi de clase terminale care au obtinut nota zece, adica au luat nota 10 la fiecare proba pe care au sustinut-o. Sunt trei elevi de la Colegiul Banatean, trei de la Liceul Grigore Moisil, doi elevi de la Pedagogic si unul de la Loga”, spune Aura Danielescu, inspectorul scolar general al ISJ Timis.

Promovabilitatea din acest an – 65,84% - este cu aproximativ 10 procente peste cea de anul trecut, inainte de contestatii si cu aproape 12 procente mai mare decat in 2013, cand 54,41% dintre tineri au trecut cu bine de testare. Daca primul loc pe judet a fost ocupat de Liceul Teoretic Grigore Moisil cu o promovabilitate 99,32%, a fost si un liceu unde niciun elev nu a promovat examenul de maturitate, la Ortisoara.

promovabilitate timis bacalaureat afisarea rezultatelor filologia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004952 (s)