News Flash:

Timisorenii au plecat cu ajutoare spre refugiatii de la granita Ungariei su Serbia

18 Septembrie 2015
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiatii
Miercuri, 9 voluntari timisoreni au dus imbracaminte si hrana refugiatilor de la granita Serbiei cu Ungaria. Oamenii, care s-au organizat intr-un grup pe Facebook - Refugees, welcome to Romania -,  s-au mobilizat pentru a strange ajutoare pentru refugiatii care sunt blocati de doua zile la granita Serbiei cu Ungaria, in zona localitatii Horgos. Acolo politia maghiara a blocat de marti accesul si nu mai permite intrarea refugiatilor pe teritoriul Ungariei.
Peste 3.000 de imigranti stationeaza intre cele doua granite, in speranta ca portile spre Ungaria se vor deschide.
Voluntari timisoreni, printre care si un student sirian cu cetatenie romana, au dus refugiatilor de la punctual de trecere a frontierei sarbe, Horgos, imbracaminte (aproximativ 300 kg), apa plata (100 de sticle de 2 l), conserve (50 de bucati), paine (50 de bucati), biscuiti, dar si mere si piersici (aproximativ 20 kg), de la o ferma din Sannicolau Mare. Se strang in continuare donatii.
„In Timisoara strangem donatii pentru refugiatii care tranziteaza Serbia si Ungaria. Va rugam sa oferiti haine in stare buna, fara rupturi si practice, deoarece oamenii trebuie sa le poata purta mult timp, nestiindu-se cand si daca vor mai primi altele. Daca aveti ceva ce ati lua cu voi intr-o tura pe munte si de care va puteti lipsi, probabil ca ar fi de folos si pentru ei”, transmit voluntarii, potrivit tion.ro.
Acestia au prezentat si cateva exemple de ajutoare care ar fi de folos refugiatilor: „Mancare: preferabil neperisabila, in pachete mici care pot fi consumate pe drum, cum ar fi fructe uscate, miez de nuca, amestec de fructe si seminte, bare energizante, crackers si biscuiti in ambalaje compacte, branza topita ambalata, conserve cu cheita fara carne de porc (neaparat de verificat ingredientele, pateul de pui poate contine soric) si cu cheita; apa: imbuteliata in sticle de 0,5 pana la max. 2 l, haine: bluze mai groase, geci, caciuli, fulare, ciorapi in stare buna, pantaloni – pentru adulti si copii; incaltaminte: comoda, pentru drum lung, pentru adulti si copii; adapost: saci de dormit, paturi, corturi, foi de cort, pelerine de ploaie; obiecte de igiena: servetele umede, tampoane, scutece, periute de dinti”.
In Timisoara, ajutoarele se strang la Aethernativ, strada Marasesti nr. 14 si la Ambasada, strada Anton Seiller nr. 2.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)