News Flash:

Timisoara: S-a deschis Targul de Paste

26 Martie 2017
982 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
La Timișoara s-a deschis oficial Târgul de Paște. În acordurile Orchestrei Timișoara Big Band, duminică, la ora 17, târgul din centrul Timișoarei, ajuns la cea de-a zecea ediție, și-a deschis porțile. Pe platoul din fața Operei, din Piața Victoriei, vă așteaptă comercianții în 50 de căsuțe pline cu produse de sezon la Târgul de Paște.
Puteți cumpăra ouă încondeiate, dulciuri, cozonaci, pască, flori, icoane, produse handmade și ornamente de sezon. Pe platoul din Piața Victoriei este amplasat și un cuib cu ouă colorate. La târg mai găsiți colaci secuiești, mezelurile tradiționale și tot felul de produse specifice sărbătorii pascale. Copiii sunt așteptați la Atelierul Iepurașului, unde pot învăța să încondeieze ouă, să picteze ceramică și să exerseze la roata olarului. Nu lipsește nici caruselul din Piața Operei.
Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a confundat pentru un moment Târgul de Paște cu cel de Crăciun, deși la începutul discursului său din Piața Victoriei a fost cel care l-a corectat pe reprezentantul Casei de Cultură, care a spus Târg de Crăciun în loc de Târg de Paști.
„Este o frumoasă vreme de început de primăvară care, de altfel, vă arată Timișoara în toată splendoarea ei, nu doar aici, în centrul Timișoarei, ci și în parcurile din jur, unde au înflorit zeci de mii de flori și mai toți copacii. Mă bucur că într-o astfel de atmosferă deschidem, astăzi, Târgul de Crăciun… de Paște. La cea de-a zecea ediție sunt 50 de căsuțe care vă vor bucura pe tot parcursul acestor săptămâni. Este atelierul iepurașului, sunt atâtea lucruri în târg cu care vă veți putea delecta până la sărbătorile de Paști. Cei de la Big Band au deja o tradiție în a deschide aceste manifestări”, a spus viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, prezent la manifestare.
Găsiți de toate, șuncă de casă mangalița cu 40 de lei kilogramul, colac secuiesc cu 12 lei, costiță afumată cu 25 de lei kilogramul, vin (15 lei – doi litri), pălincă de prune cu 30 de lei litru sau de cireșe cu 50 de lei. Tot aici găsiți clătite cu varză cu 5 lei sau cu cartofi, la același preț. Găsiți și castroane pictate cu 6 lei bucata și magneți de frigider „de Paște” cu 4 lei. Un ou de lemn îl găsiți la 2 lei.
Târgul va fi deschis până în 18 aprilie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006302 (s)