News Flash:

Timisoara devine Capitala Muzicii de Opereta. Pregatiri pentru cel mai grandios eveniment al ultimului deceniu

12 Octombrie 2015
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara muzicala
In perioada 18 octombrie – 29 noiembrie se va desfasura editia cu numarul 40 a Festivalului International Timisoara Muzicala, un eveniment grandios, probabil cel mai opulent artistic in ultimul deceniu . Sunt invitate la Timisoara operele nationale din Cluj Napoca si din Belgrad, dar si Orchestra Filarmonicii din Sibiu. Melomanii se vor bucura de o gala a muzicii ruse si de un concert vocal-simfonic. Baletul si musicalul nu vor lipsi din program. Maestrul Corneliu Murgu a pregatit o noua premiera, opera Norma, iar Verdi sta, in chip spirit protector, alaturi de festivalul timisorean, cu Aida, Rigoletto si Nabucco.
Editia – jubileu va incepe, conform traditiei, cu opera Aida, de Giuseppe Verdi, duminica, 18 octombrie, la ora 18. Gala muzicii ruse ii va aduce pe scena Operei timisorene pe laureatii Concursului International „Mikhail Glinka” din Moscova, vineri, 23 octombrie, de la ora 19.00. Duminica, 25 octombrie, de la ora 19, revine pe afis un spectacol irezistibil, in coproductie cu Teatrul National: „The Full Monty”.
Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca va prezenta spectacolul de „Werther”, opera Jules Massenet, in 26 octombrie, de la ora 19.00. Opera Nationala din Belgrad vine la Timisoara cu „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, miercuri, 28 octombrie, de la ora 19. Cu „Barbierul din Sevilla” isi vor petrece spectatorii Operei seara de 4 noiembrie, de la ora 19.
Orchestra Filarmonicii din Sibiu si solistii Operei timisorene vor sustine un concert vocal-simfonic in 6 noiembrie, de la ora 19. Seara de duminica, 8 noiembrie, de la ora 19, ii este rezervata Principesei cu inima de gheata: „Turandot”, opera de Giacomo Puccini.
Miercuri 11 noiembrie, de la ora 19, va avea loc o Gala de balet, ai carei invitati vor fi Lorena Negrea si Ovidiu Iancu (Teatrul de Balet din Sibiu), Ana Djurič si Andrei Colceriu (Opera Nationala din Novi-Sad, Serbia).
Joi, 12 noiembrie, de la ora 19, este programat spectacolul „Frumoasa si Bestia”, musical in coproductie cu Teatrul National Timisoara. Un alt emotionant musical, „Scripcarul pe acoperis”, de Jerry Bock, este anuntat pentru seara de duminica, 15 noiembrie, de la ora 19. Cel mai asteptat eveniment al festivalului va avea loc in urmatoarea duminica, 22 noiembrie, de la ora 19: premiera spectacolului „Norma”, de Vincenzo Bellini.
Festivalul Timisoara Muzicala 2015 se va incheia, tot in virtutea traditiei, cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006100 (s)