News Flash:

Timisoara ar putea avea un stadion nou, in locul lui "Dan Paltinisanu"

10 Martie 2017
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
stadion timisoara
Consiliul Judetean (CJ) Timis doreste ca in in actualul mandat sa construiasca un stadion nou in locul actualului Stadion ''Dan Paltinisanu'', proiectul fiind ca obiectivul sa aiba 32.000 de locuri si sa includa si sali multifunctionale, de conferinte, un minihotel, spatii comerciale, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ, Calin Dobra. 
''Vom realiza documentatia pentru un stadion nou, pentru care alocam 225 de mii de lei. Dupa discutiile cu Compania Nationala de Investitii (CNI), mergem pe varianta de aproximativ 32.000 de locuri, pe locul actualului stadion 'Dan Paltinisanu'. Demolam 'Paltinisanu' si facem un complex sportiv, nu doar un stadion, cu centre multifunctionale de conferinte, cu un minihotel, spatii comerciale, restaurant. Va fi mult mai mare decat ceea ce este actualul stadion'', a afirmat Calin Dobra, intr-o conferinta de presa. 
Pe lista de investitii a CJ se afla si construirea unei sali polivalente de 16.000 de locuri. S-au alocat in prima faza 180.000 de lei pentru documentatie, iar, de asemenea, atributia de realizare este a Companiei Nationale de Investitii, careia ii revin proiectul si executia, a spus Calin Dobra. 
In urma cu cinci ani, fosta administratie judeteana Ostaficiuc anunta aceeasi intentie de a ridica un nou complex sportiv in zona arenei ''Dan Paltinisanu'' din Timisoara, la standardele FIFA si ale UEFA, la o capacitate de 30.000 de locuri si o sala polivalenta cu 10.000 de locuri. 
Pentru proiectarea stadionului, arhitectii pusesera deja pe masa CJ trei variante, singura problema ramanand, in 2012, identificarea surselor de finantare, deoarece cea mai ieftina dintre ele ar fi costat 50 de milioane de euro, iar cea mai scumpa, aproape 100 de milioane de euro. 
Cele trei variante ofereau stadion si sala polivalenta alaturate, dar separate, apoi sala sub stadion - mult mai spectaculoasa - si o a treia cu un zid care sa fie comun intre tribuna si polivalenta. AGERPRES

calin dobra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005409 (s)