News Flash:

Știai că poți găti cu tutun?

30 Octombrie 2023
196 Vizualizari | 0 Comentarii
WhatsApp Image 2023 10 29 at 20 57 53

Pun pariu că până astăzi nu știai că tutunul se poate folosi și ca un condiment în mâncăruri. Deși tutunul nu este un condiment obișnuit, am văzut cateva rețete de mancăruri dulci și sărate, inclusiv o rețetă cu trufe de ciocolata.

Există diferite moduri de a obține aroma de tutun în alimente. În mod firesc, îl puteți arde sau îl puteți amesteca cu orez nefiert, zahăr și alte arome, înainte de a pune ingredientele într-un wok, pune în acesta o folie de aluminiu. Așează mâncarea pe care dorești să o afumi și acoperă cu wok-ul cu un capac, nu uita să dai la foc mare aragazul sau plita. Mâncarea ar trebui sa fie deja pregătită înainte de a face această ”operațiune”, afumatul este practic momentul în care se adaugă aromă mâncării. În funcție de aroma dorită poși lăsa mai mult sau mai puțin tigaia pe foc, însă, nu uita, aroma trebuie să fie subtilă, așa că îți recomand să nu o lași prea mult. 

O altă metodă este să lași tutunul la infuzat în smântână, sirop de zahăr sau alcool. Dacă alegi să îl infuzezi cu smântână sau sirop de zahăr, toacă tutunul și amestecă-l cu ingredientul ales apoi pune-l la foc mic până amestecul începe să fiarbă, caldura va ajuta la extragerea aromei de tutun. Pentru a nu ingera tutunul folosește o sită si strecoară-l. Alcoolul nu trebuie încălzit, trebuie doar să adaugi tutunul în sticla și acesta se va infuza în timp.

Desigur, acestea nu sunt recomandate zilnic, iar cantitatea de nicotină nu este aceeași ca atunci când fumezi o țigară, folosit în deserturi și mâncăruri sărate cantitaatea este una foarte mică.

Dacă vrei să încerci ceva nou, cauta o tutungerie online și dă-i drumul la treabă, cu siguranță este o experiență diferită și nu este ceva ce mănânci în fiecare zi. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005442 (s)