News Flash:

Testul pe care copiii il rezolva mai usor decat adultii. Tu stii sa dai raspunsul corect?

24 Noiembrie 2017
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
teste simplu de matematica

Cu siguranta, matematica nu a fost materia ta prefetata la scoala, insa astazi avem pentru tine un mic test care iti va pune mintea la contributie si iti va solicita si logica. L-am cautat special pentru tine, si crede-ne, nu e atat de usor precum pare! Ia sa vedem: Esti gata?

Iata datele problemei. Priveste cu atentie imaginea de mai jos, analizeaza bine toate detalii si incearca sa dai raspunsul corect!

Trei pisici cantaresc impreuna 12 kilograme. Greutatea unei gaste si a unei pisici este de 5 kilograme; daca scadem greutatea unei gaste din cea a unei oi rezulta 99 de kilograme. Iar acum vine si intrebarea: care este greutatea totala a unei pisici, a unei gaste si a unei oi?Stiai ca unii copii reusesc sa dea raspunsul corect chiar si fara sa aiba devoie de pix si hartie? Hai ca nu-i asa de greu.

Daca nu ai reusit sa ii dai de cap, uite aici cum se calculeaza solutia:

12:3 = 4 kg (atat are o pisica)
1+4=5; 5-1=1 (atat cantareste o gasca)
100-1=99; 99+1=100 (atat cantareste o oaie).

 

Exercitiul din imagine poate fi rezolvat chiar si de copiii de gradinita, care abia au invatat sa numere. Odata ce gasesti „secretul” care sta la baza lui, il vei rezolva foarte repede. Iar daca ti se pare ca nu este deloc simplu, mai uita-te odata, dar de data asta cu atentie! Totul se poate termina in numai cateva secunde.

Dupa ce il vei rezolva, vei rade la gandul ca prima oara cand l-ai vazut ti s-a parut complicat. Exercitiul acesta este unul dintre cele mai simple si poate fi rezolvat imediat. Daca stii sa numeri si sa faci o adunare simpla, vei reusi. Iar daca nu, iti aratam noi cum se face: 111 = 13 pentru ca prima cifra se asaza in ordine crescatoare, deci 1, urmata de 1 + 1 + 1, adica trei. Tot nu ai inteles? Acceasi regula se aplica si la celelalte: 112 = 24 pentru ca prima cifra este 2 (in ordine crescatoare de sus in jos, n.r.), urmata de 1 + 1 + 2 = 4, deci, 24. Iar pentru cerinta noastra, nu va pacaliti. Enuntul problemei sare peste 116 si trece direct la 117, dar trebuie luat in calcul si cel anterior. Asadar, 117 = 7, urmata de 1 + 1 + 7 = 9, deci 79.

preluat de pe click

Galerie Foto

ghici_9.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006302 (s)