News Flash:

Testamentul lui Arsenie Boca - Ce se petrece zilnic la mormantul lui

7 Noiembrie 2017
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
arsenie boca

Se spune ca in timpul cat a fost arestat, celula in care era inchis Parintele Arsenie, era gasita de gardieni descuiata in fiecare dimineata, asa incat au ajuns sa spuna ca nu ei trebuie sa-l pazeasca pe Parintele, ci invers.
De asemenea, sunt marturii ca la canal, urmarind sa-l umileasca pe Parintele Arsenie Boca, l-au dus intr-o celula cu delicventi de drept comun. „Rezultatul a fost ca delicventii s-au intors de la faptele lor rele, vazandu-l si ascultandu-l pe parinte, si l-au ocrotit.”

Parintele Viorel Trifa este un martor al minunilor Parintelui Boca :”Dar sa va povestesc acum ce am vazut eu la Draganescu cu ochii mei. Venise o femeie cu sotul ei, erau de pe langa Sighisoara, si femeia, Aurelia o chema, era bolnava. Ii crescuse la gat o galma mare. Fusese la medic la Targu Mures si, dupa analize, galma s-a dovedit a fi de natura canceroasa, maligna. Nu putea fi operata, ca murea. Si auzind de parintele Arsenie, a mers la dansul. Parintele era pe schela, picta. Ea nu-l vazuse niciodata. Cand a coborat de pe schela, parintele a venit direct la femeie si i-a pus mainile pe cap: „Soro! De cand te-astept!”. Femeia a simtit atunci un curent electric scurt si intens. Iar parintele a sfatuit-o sa mearga acasa si sa faca Maslu cu sapte preoti. Sa caute preoti cu ravna in rugaciune care s-o ajute. Si ea a gasit preoti vajnici, care i-au facut Sfanta Taina a Maslului, cu ravna mare. Dar atunci, pe loc, bolnava n-a simtit nimic. A doua zi, insa, dimineata, cand sa se spele, a vazut ca gatul ii era dintr-o data curat! Iar doctorii de la Targu Mures nu-si credeau ochilor, ziceau ca nu-i aceeasi femeie.”
Tot parintele Trifa spune ca „cel mai bine ii simti duhul si forta parintelui Arsenie Boca la mormantul lui, la care vin puzderie de credinciosi”. Intr-un an, in noiembrie, la praznicul mortii sale, au slujit 150 de preoti si au venit 10.000 de oameni.

Parintele a lasat cuvintele acestea drept testament: „Eu acum nu va pot ajuta, dar daca am sa plec de aici sa stiti ca v-ajut, numai sa veniti la mine! Pentru cel ce varsa o lacrima la mormantul meu, eu ma voi ruga la Dumnezeu!”.
In jurul mormantului exista un duh care te indeamna la pocainta, la liniste. Te indeamna sa-ti plangi pacatele, sa-ti indrepti viata, sa-L cauti mai mult pe Dumnezeu.
Credinciosii vin la mormant si vorbesc despre minunile de care fiecare a avut parte. Rugaciunile Parintelui Arsenie Boca le-au salvat copiii de la boala si de la accidente, i-a adus pe calea cea buna, le-a sadit liniste in suflet. Cei care l-au cunoscut spun ca Parintele Arsenie cunostea voia lui Dumnezeu. Deseori le spunea ce se vor face in viata, cu cine se vor casatori.

Parintele Arsenie Boca spunea ca „pentru noi, Domnul nostru Iisus Hristos este sensul vietii si-al istoriei, reazem in ispitele si furtunile timpului. Iisus Hristos e asemanarea dupa care tanjim si insetam de-a lungul desertului lumii. Iisus Hristos este originarul nostru, autenticitatea noastra dar, mai mult decat acestea, Iisus este prietenul nostru care sigur ne ramine credincios, nu ne paraseste niciodata. Si mai mult, e Sfanta noastra Impartasanie cu desavarsire, formarea noastra metafizica”. Sunt cuvintele pe care le spunea Parintele Arsenie Boca in scrierile sale si atragea atentia precizind: „Crestinismul nu e o afacere de duminica ci este o stradanie de toate zilele, toata viata, de a ajunge stilul de viata si conceptiile pe care asa ni le-a lasat Domnul nostru Iisus Hristos „.
Multe ar fi de relatat despre ce a facut Parintele Arsenie Boca in timpul vietii, dar si dupa ce s-a urcat la cer.
Sursa: Expres Magazin

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 43 queries | Mysql time :0.014012 (s)