News Flash:

Taxe pe autostrazile Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta, din 2015 sau 2016

28 Mai 2014
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
Taxarea pe autostrazile Bucuresti-Pitesti (A1) si Bucuresti-Constanta (A2) ar putea fi introdusa din 2015, la inceputul lucrarilor de reabilitare, sau din anul urmator, dupa finalizarea acestora, a declarat miercuri director general al CNADNR, Narcis Neaga.
Intretinerea celor doua autostrazi este parte a unui proiect de concesiune, alaturi de constructia centurii Sud a municipiului Bucuresti.
"Incepand din acest an, undeva in toamna, putem vorbi despre un partener privat care se va ocupa de sistemul de taxare. Implementarea unui nou sistem de taxare face parte din proiectul de concesiune ", a spus Neaga la conferinta ZF Construction & Infrastructure Summit '14, raspunzand unei intrebari.
Seful CNADNR a afirmat ca lucrarile de reabilitare a celor doua autostrazi ar putea incepe in primavara anului viitor, iar taxarea ar putea fi impusa fie din 2015, pe perioada de derulare a acestora, sau din 2016, dupa finalizarea lor.
"Noi am sugerat sa inceapa taxarea dupa finalizarea reabilitarilor", a spus el.
Pe de alta parte, directorul general al CNADNR a aratat ca, in opinia sa, in prezent nicio autostrada din Romania nu poate fi finantata doar din taxe, tinand cont de valorile de trafic.
"Nicio autostrada din Romania nu se sustine din trafic, la acest moment, in 2014. Avem prognoze de trafic pentru 2020, 2025", a spus el.
CNADNR a primit la finele lunii februarie 2013 candidaturi de la companii straine precum Strabag, Vinci, Aktor si Astaldi sau romanesti, printre care Tehnostrade, Spedition UMB si Euro Construct Trading'98, pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii de Centura Sud a municipiului Bucuresti si operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti-Constanta si a autostrazii Bucuresti-Pitesti. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027577 (s)