News Flash:

Tarifele de referinta la RCA intra in vigoare de vineri

19 Mai 2017
876 Vizualizari | 0 Comentarii
rca
Tarifele de referinta la RCA intra in vigoare incepand de vineri, dupa ce perioada de plafonare s-a incheiat joi.
"Maine (joi n.r.) este ultima zi in care mai avem tarife plafonate. Din discutiile pe care noi le-am avut cu Guvernul si cu reprezentantii Parlamentului stiu ca nu se vor mai prelungi. Tarifele de referinta vor intra in vigoare a doua zi dupa ce plafonarea a expirat", a afirmat prim-vicepresedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cornel Coca Constantinescu, intr-o conferinta de presa pe 17 mai.
Potrivit reprezentantului ASF, clientii cu risc ridicat se pot astepta la cresteri de tarife.
O persoana fizica cu varsta intre 31 si 40 de ani ce detine o masina cu capacitatea cilindrica pana la 1.400 centimetri cubi are stabilit un tarif de referinta la polita RCA de 506 lei, cu 17% sub tariful de prima maxim, stabilit pentru aceasta categorie, de 610 lei, conform datelor prezentate de prim-vicepresedintele ASF.
Potrivit datelor ASF, pentru autovehiculele destinate transportului de marfa (persoane juridice) cu masa de peste 16 tone, tariful de referinta este 7.314 lei, mai mic cu 3% fata de tariful de prima maxim stabilit pentru aceasta categorie (7.534 lei). De asemenea, pentru autovehiculele destinate transportului de persoane detinute atat de persoane fizice, cat si juridice, cu o capacitate mai mare de 40 de locuri, tariful de referinta are valoarea de 5.616 lei, cu 15% mai putin decat tariful de prima maxim care se aplica acestei categorii (6.600 lei).
"Obiectivul ASF pe termen scurt si mediu este bine determinat, respectiv crearea cadrului de rezolvare a problemelor structurale ale pietei RCA cu scopul de a construi o piata echilibrata si concurentiala. Tarifele de referinta au un caracter orientativ. Au la baza datele agregate al nivelul pietei in ceea ce priveste daunele, numarul de polite, frecventa daunelor si asa mai departe. Tarifele de referinta reprezinta un mecanism de calcul. Au la baza date statistice individuale, agregate la nivelul pietei. Formula de calcul este una corecta. De aceea noua formula este reluata in noua lege a RCA aprobata in Parlament", a spus Constantinescu.

Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 226 de voturi ''pentru'', 25 ''impotriva'' si 4 abtineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie.
AGERPRES

camera deputatilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)