News Flash:

Tanara care este alergica la tot

19 Decembrie 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
Natasha Coates

Gimnasta Natasha Coates, in varsta de 22 de ani, sufera de oboala rara, din cauza careia este alergica la aproape orice. Cu toate astea, a castigat 19 medalii la Campionatul pentru persoanele cu dizabilitati din Marea Britanie. Dupa ani de zile, in care a suferit reactii alergice, Natasha a fost, in sfarsit diagnosticata cu Sindromul de activare mastocitara (Mast cell Activativon Syndrome), relateaza digi24.ro, care citeaza BBC Three.

Desi se lupta zilnic cu alergiile, asta nu a oprit-o pe tanara sa-si urmeze visul de a deveni o gimnasta. „Pana cand am fost diagnosticata, am fost internata in spital de multe ori, niciodata nu stiam cum o sa reactioneze corpul meu. Oamenii in jur imi spun ca nu arat bolnava, ca nu arat ca o persoana cu dizabilitati pentru ca nu isi pot da seama ca am dureri, nu isi dau seama ca organele mele se inflameaza”, povesteste Natasha. „În 2012, am inceput sa am alergii la fructe. Dupa ce am mancat un mar, mi s-au umflat buzele. Mai intai au fost merele, apoi capsunile, apoi rosiile. Asa ca am fost la medic si am fost trimisa la alergolog. Acolo mi s-a spus ca este Sindromul alergiei orale”, adauga tanara.

„Dupa sase saptamani, eram in oras cu prietenii si nu mancasem sau bausem ceva nou si dintr-o data am inceput sa ma simt rau si am ajuns la spital”. La scurt timp, Natasha a fost diagnosticata cu sindromul de activare mastocitara, o boala rara, care presupune alergii puternice si variate. „Reactiile pot fi spontate si foarte diferite, de la apatie, pana la cele amenintatoare de viata, atunci cand mi se umfla limba si gatul”, marturiseste fata. „Este o afectiune cu care traiesti foarte greu. Nu pot sa fac multe lucruri pe care ceilalti le fac. Nu pot sa beau alcool, nu pot nici macar sa-l ating de piele”, spune tanara.

Natasha este inclusiv alergica la par, asa ca prefera il tina tuns scurt si sa poarte peruca. „Gatesc numai mancare pe care ea o tolereaza si incerc sa fac curat cat mai des in casa”, afirma mama sa. Cu toate astea, Natasha si-a urmat pasiunea de a deveni gimnasta si a reusit sa castige 19 medalii la Campionatul pentru persoanele cu dizabilitati din Marea Britanie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006368 (s)