News Flash:

Supa anti-cancer celebra pe tot mapamondul. Este reteta perfecta pentru un pranz de post

4 Martie 2016
24125 Vizualizari | 0 Comentarii
supa celebra
Recunoscut pentru cercetarile sale in nutritie, dr. Joel Fuhrman este si autorul unei "supe anti-cancer", reteta publicata in cartea sa "Mananc pentru a trai" / Eat to Live. Este o supa perfecta pentru cei care nu au mari abilitati culinare, careintareste organismul, il detoxifica si ii face plinul de nutrienti. Dr. Fuhrman recomanda sa se faca o oala mare de fiecare data incat se poate manaca tot restul saptamanii sau se poate portiona si congela. 

Timpul total de pregatire : 1 h 30 min
Portii: 12

Ingrediente

1 cana de mazare uscata
4 cesti / 1 l de apa filtrata
4 cepe mari
4 dovlecei mari sau 8 mici
3 radacini medii de praz
frunze verzi: varza Kale, Collard greens (un soi de varza care nu face capatana), broccoli sau conopida ( optional, aproximativ 2 ciorchini )
2.5 kg morcovi
2 capete de telina
1 cana de caju crude - daca nu aveti puteti folosi alune, insa rezultatul nu va fi acelasi
500 g ciuperci - shiitake, crimini sau orice alt soi va place
2 lingurita praf de usturoi granulat, sau o capatana de usturoi (reteta lui are 2 linguri VegiZest)
2 frunze de dafin
1-2 lingurita de Herbamare sau sare

Mod de preparare 
Intr-o oala de 6-8 l se pune la fiert mazarea intr-un litru de apa filtrata. Se adauga cele 4 cepe curatate, intregi. Se acopera cu un capac iar cand amestecul incepe sa fiarba se reduce focul la mediu spre mic. Dovleceii se curata si se adauga intregi in oala daca sunt mici sau taiati pe lung daca sunt mari.

Prazul se curata de partea verde si de radacini. Se adauga netaiat in oala. Acoperiti din nou cu capacul.

Cele 2.5 kg de morcovi se curata de coaja. Daca sunt organici se spala doar foarte bine, eventual cu o periuta, fara a se curata de coaja. Se pun morcovii la storcaorul de fructe si legume iar sucul se lasa separat intr-n vas. Stoarceti si sucul din telina. Ambele sucuri se adauga in oala. Focul este la mediu.

Se aleg cca 500 grame de ciuperci de feluri variate, se curata si se taie in feliute potrivite.

La acest moment amstecul din oala, dovleceii, prazul si ceapa trebuie să fie moi, fierte. Dacă acestea inca nu sunt, se prelungeste procesul de curatare a ciupercilor sau le pastrati intr-un castron pana fierb legumele din oala.

Cand legumele au fiert, procesati cu procesorul in cateva transe toate legumele cu lichidul respectiv pentru a obtine o supa-crema. La fiecare transa adaugati din caju in asa fel incat sa nu le lasi pe toate la urma si ultimul amestec sa fie prea gros.

Puneti supa-crema astfel obtinuta inapoi in oala si aduceti-o din nou la fierbere la foc mic-mediu (sa nu se lipeasca, eventual amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn). Adaugati ciupercile, foile de dafin si fierbeti pentru 20-30 minute pana cand ciupercile sunt fragede. Se condimenteaza, dupa gust, cu usturoi granulat sau usturoi pisat, cimbru si condimente Herbamare sau alte mirodenii/sare .


supe anti-cancer intareste organismul detoxifica ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005579 (s)