News Flash:

Sucul-balsam pentru stomac, cancer, constipatie

13 Aprilie 2016
3366 Vizualizari | 0 Comentarii
leguma cono
Conopida este o leguma foarte consumata in randul romanilor. Asemenea, altorlegume din familia cruciferelor (varza, broccoli), conopida stimuleaza imunitatea, detoxifica ficatul si previne cateva tipuri de cancer.
Conopida este o leguma unica, cu o concentratie mare de nutrienti. Este bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine si calciu, care se gaseste in jurul buchetelor de conopida. De asemenea, are un continut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic si vitamina B6.
Contine si carbohidrati naturali, proteine, grasimi benefice si fibre alimentare. Conopida mai contine si acizi grasi omega 3, alicina si seleniu. Are insa un continut scazut de calorii, fiind astfel ideala pentru cei care vor sa slabeasca.

Pentru a beneficia la maximum de calitatile ei terapeutice este bine sa o consumati cruda, ca atare, sau sub forma de suc. Acesta se prepara dintr-o conopida proaspata, fara pete, spalata, taiata in bucati si pusa in storcator. 
Gustul poate fi imbunatatit prin amestecul cu suc de morcovi. Sucul de conopida este benefic pentru mucoasa stomacului, se digera usor si este absorbit rapid de organism. Acest suc ajuta la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipatiei si la scaderea nivelul glucozei din sange.

conopida leguma legume imunitatea ficatul cancer nutrienti antioxidanti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005342 (s)