News Flash:

Suciu: Guvernul ia in calcul majorarea primelor pentru sportivii care obtin medalii

3 Ianuarie 2016
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
scrima
Guvernul a convenit, sambata, cu reprezentantii sportivilor, sa implementeze un mecanism prin care sa majoreze primele acordate celor care obtin medalii, urmand ca demersul sa fie finalizat inainte de Olimpiada din 2016, potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Dan Suciu.
''In urma intalnirii (pe care am avut-o cu sportivii sambata –n.r.) luam in calcul stabilirea unui mecanism prin care sa avem prime mai mari pe criterii bine definite. Este clar ca acest calendar (de implementare a mecanismului –n.r.) trebuie facut in perspectiva Olimpiadei din 2010. Mecanismul trebuie sa fie implementat pana atunci'', a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.
El a afirmat ca vor exista o serie de intalniri in care proiectele Ministerului Sportului si solicitarile sportivilor sa fie puse in acord. ''Va trebui sa vorbim si la nivelul Ministerului Sportului si sa stabilim o serie de intalniri prin care si celelalte proiecte pe care le iau sportivii in calcul, primele nationale si nu numai, sa le legam si de proiectele Ministerului si sa putem da drumul intregului mecansim'', a explicat Dan Suciu.
Purtatorul de cuvant al Executivului a mai spus ca Ministerul Sportului dispune de fondurile necesare si ca sumele care vor fi alocale pentru premierea sportivilor nu sunt mari, insa trebuie sa fie ''cantarite si oferite cu responsabilitate''.
''Nu vorbim de sume foarte mari, trebuie sa avem programarea legala si mecanismul bugetar care sa ne permita sa facem aceste majorari. Este vorba despre un mecanism pe care acum, cel putin, nu il avem ca sa premiem in urma asa cum ne-au solicitat dansii'', a spus Dan Suciu.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, in cadrul intalnirii au fost stabilite elementele care trebuie avute in vedere ''din perspectiva primelor si a obiectivelor pe care le poate sustine si Guvernul, pentru refacerea prestigiului si performantei sportive in anul 2016 – an olimpic''.
''A fost o discutie spre bine. Am luat punctul de vedere al sportivilor, am vazut care sunt problemele cu care se confrunta, speram sa avem un an olimpic bun si sa nu mai apara neintelegeri de genul celor care au fost. Cred ca au inteles si dansii scopul premierii noastre de la handbal. Am inteles si noi punctul dansilor de vedere care este absolut justificat'', a conchis Suciu.
La intalnirea de sambata seara au participat Marian Dragulescu, Andreea Chitu, Mihai Covaliu, Corina Caprioriu, Tiberiu Dolniceanu, respectiv Sorin Chelmu, secretarul general al Guvernului, si Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului.
"A fost o intalnire binevenita, pentru ca am discutat despre mecanismele si cuantumul acestor premieri si am avut la masa ambele parti implicate: guvernanti si reprezentanti ai sportivilor. Este bine ca s-a inceput cu echipa de handbal. Putem considera aceste premieri drept o baza pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal insa sa fie stabilit clar un cuantum si sa dispara posibilitatea acelor dublari. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul romanesc si pentru imaginea noastra in lume. Din 2010 s-a renuntat la aceste premieri nationale, dar trebuie sa intelegem ca inainte de a fi campion european, mondial sau olimpic, sunt campioni in tara noastra", a declarat presedintele COSR, Alin Petrache, conform site-ului cosr.ro.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005402 (s)