News Flash:

Statele Unite avertizeaza Rusia cu sanctiuni suplimentare pe fondul crizei din Ucraina

13 Aprilie 2014
944 Vizualizari | 0 Comentarii
John Kerry
Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat, sâmbătă, că Rusia riscă să fie nevoită să facă faţă unor "consecinţe suplimentare" dacă tensiunile din estul Ucrainei se vor intensifica şi dacă trupele ruse nu vor fi retrase de la frontieră. Franţa va susţine adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul "escaladării militare" a situaţiei din Ucraina, anunţă un oficial guvernamental francez. În cursul unei convorbiri telefonice cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Kerry "a transmis clar că, dacă Rusia nu va lua măsuri pentru reducerea tensiunilor şi dacă nu va retrage trupele de la frontierele Ucrainei, vor exista consecinţe suplimentare", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Statele Unite au introdus sancţiuni împotriva a şase lideri proruşi din regiunea Crimeea şi împotriva unei companii de gaze.

Conform unui oficial american care a preferat să menţină anonimatul, Kerry a exprimat "profunda îngrijorare" în legătură cu atacurile comise de militanţi proruşi în estul Ucrainei, notând că aceste acţiuni sunt "orchestrate" şi sunt "sincronizate". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0842 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027482 (s)