News Flash:

STAREA VICTIMELOR de la Colectiv - 133 de oameni sunt inca internati. 81 se afla in stare critica si grava

5 Noiembrie 2015
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv2
Ultimele date referitoare la starea victimelor din Clubul Colectiv indica un numar de 133 de pacienti inca internati in spitalele din Capitala. Dintre acestia, 81 sunt in stare critica si grava. Miercuri au fost efectuate primele operatii de transplant de piele in cazul ranitilor in incendiul de la Colectiv.
UPDATE 12:00 - Spitalul Militar: Alti trei pacienti sunt supusi unor operatii de transplant de piele
Alti trei pacienti internati la Spitalul Militar Central dupa incendiul din clubul Colectiv sunt pregatiti, joi, pentru transplant de piele, doi cu autogrefe si al treilea cu piele artificiala, a anuntat directorul general unitatii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ionita.
"Starea celor trei pacienti operati miercuri si carora li s-a facut transplant de piele cu autogrefa este buna, ei spunand chiar ca se simt mai bine. Alti trei pacienti sunt pregatiti pentru interventii similare joi, la unul dintre raniti fiind luata in calcul varianta unei grefe cu piele artificiala, datorita ranilor care nu ar permite autogrefa", a spus directorul general al Spitalul Militar Central.
Florentina Radu-Ionita a precizat ca in Spitalul Militar Central sunt in continuare internati 12 raniti in incendiul din clubul Colectiv, doi dintre ei fiind in stare critica.
"Avem doi pacienti in stare critica. Din pacate, starea unuia dintre raniti s-a agravat miercuri, devenind critica. Este vorba despre o tanara arhitecta care la momentul incendiului avea pneumonie. Am tratat suferinta cu antibiotice, dar, din pacate, starea acesteia s-a agravat, stiut fiind ca afectarea pulmonara este cea care poate crea probleme dupa primele zile de la accident. Ceea ce pot sa spun este ca pana acum nu am avut niciun caz de infectie, dar riscul cel mai mare in astfel de situatii este aparitia infectiilor la locul plagii", a mai spus directorul general al spitalului.
Florentina Radu-Ionita a mai spus ca, in fiecare zi, cei 12 pacienti sunt supusi unor controale amanuntite si a precizat ca, pana acum, nu au existat suferinte oftalmologice, dar exista afectiuni la nivelul urechilor.
"In general, pacientii si-au acoperit fata cu mainile, de aceea cele mai multe arsuri sunt pe maini, fiind afectati, totodata, lobii urechilor. Pacientii primesc consiliere psihologica si se explica ca ar putea exista niste sechele la nivelul urechilor, care vor fi tratate ulterior. Ar putea aparerea scleroza si tulburare de auz. Ar putea sa fie nevoie de o reconstructia lobilor urechilor, dar aceste probleme se vor rezolva in timp", a mai spus directorul Spitalului Militar.
In general, autotransplantul de grefa se face prin recoltarea de piele de pe coapse. Recoltarea se face pana in momentul in care curge sange, de aceea pot fi supusi unor astfel de interventii doar acei pacienti a caror stare este stabila.
Directorul general al Spitalului Militar a mai spus ca printre primii pacienti care au ajuns la spital a fost si un tanar din Olanda, ranit usor.
"Primul pacient care a ajuns la Spitalul Militar din Capitala a fost un tanar olandez. Acesta avea arsuri minore pe maini si pe fata. Ne-a rugat sa-l tratam cat mai repede, pentru ca a doua zi avea avion pentru a reveni in Olanda. Am facut tot ceea ce era posibil, la momentul acela. Tanarul a plecat, iar acum am primit o scrisoare de multumire, atat din partea lui, dar si a doctorilor olandezi care l-au vazut. Ne multumea pentru felul cum i-am acordat primul ajutor. Putea sa nu o faca. Dar gestul lui ne-a impresionat, scrisoarea urmand sa fie postata pe site-ul spitalului in cursul zilei de joi", a adaugat Florentina Radu-Ionita. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004889 (s)