News Flash:

Stare de urgență. Consultații medicale la distanță, în Timiș. Lista doctorilor

8 Aprilie 2020
1211 Vizualizari | 0 Comentarii

In Timiș, medicii de familie și cei specialiști acordă consultații medicale la distanță. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș transmite că în perioada stării de urgență puteți consulta, pe site-ul instituției, listele cu toți furnizorii. Este vorba despre medicii care acordă consultații la distanță pe perioada stării de urgență – date de contact, respectiv numele furnizorului, adresa și numărul de telefon.

Pe pagina de Internet a CJAS Timiș (http://www.cnas.ro/cjastm/ ), în partea stângă, la rubrica „Informații pentru furnizori”, subrubrica „Furnizori de servicii medicale” găsiți informațiile necesare.

Tot pe site-ul instutiei se găsesc afișate numerele de telefon, precum și adresele de e-mail ale tuturor compartimentelor din cadrul CJAS Timiș, pentru a avea acces nelimitat la informații. http://www.cnas.ro/cjastm/post/type/local/informații-privind-activitatea-și-măsurile-întreprinse-în-vederea-prevenirii-și-gestionării-infecție.html

Nu uitați că se suspendă obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia în perioada stării de urgență, iar medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acordă consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră. Documentele, inclusiv prescripțiile medicale, vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică. Se prelungește cu 90 de zile termenul de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialități clinice și a biletelor de trimitere pentru specialități paraclinice, a recomandării medicale pentru dispozitive medicale și a deciziei de aprobare pentru efectuarea investigației PET-CT.

„În toată această perioada de urgență, se vor aloca sumele necesare pentru că toți pacienții să poată beneficia de serviciile medicale de care au nevoie. Astfel că, la spitalele care vor trata pacienți cu COVID19 decontarea se va face la nivelul cheltuielior realizate efectiv de spitale, iar spitalele ce tratează pacienți non COVID, acestea vor beneficia de finanțare fără să se țină seama de indicatorii realizați. Un aspect foarte important atât pentru asigurați cât și pentru furnizori este acela că, pe toată perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii specialiști acordă consultații la distanță pentru rezolvarea problemelor medicale, fără a mai fi necesară deplasarea la cabinetul medical. De asemenea, în această perioda este suspendată obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia”, transmite Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048761 (s)