News Flash:

Spitalul Judetean de Urgenta Resita ar putea ramane fara furnizori din cauza datoriilor acumulate

10 August 2018
889 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

Spitalul Judetean de Urgenta Resita ar putea ramane fara furnizori, din cauza datoriilor foarte mari si a facturilor restante, care ii fac pe agentii economici ce au contracte cu unitatea spitaliceasca sa fie "reticenti" in a-i mai livra produse si servicii, a informat joi conducerea institutiei medicale. 

"Datoriile Spitalului Judetean de Urgenta din Resita se ridica la 16,8 milioane lei, iar la preluarea mandatului, acestea erau de aproape 10,5 milioane lei. Am preluat spitalul cu datorii. De un an si doua luni, de cand detin functia de manager, am inaintat adrese catre institutiile abilitate, respectiv, catre Consiliul Judetean Caras-Severin, inclusiv catre Comisia de Sanatate, catre Casa Judeteana de Asigurari Sociale de Sanatate, dar si catre Ministerul Sanatatii si Institutia Prefectului Caras-Severin. Toate aceste adrese aratau situatia financiara reala a spitalului", a declarat, intr-o conferinta de presa, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Resita (SJUR), Mihaela Bacer. 

Potrivit acesteia, cauzele care au dus la o asemenea situatie sunt in principal suma mica, de doar 1500 lei, alocata pentru fiecare caz rezolvat, iar solutiile nu par sa tina de unitatea spitaliceasca. Situatia financiara grava a cauzat, recent, si "criza anestezicelor", furnizorii spitalului fiind reticenti in a livra servicii si produse din cauza facturilor ramase neplatite. 

"Singura solutie pentru iesirea din acest impas il reprezinta cresterea tarifului pe cazul rezolvat. SJUR primeste, pe caz, 1.500 lei, indiferent cat costa acesta. Noi, insa, avem cazuri rezolvate si cu tarife de doua - trei ori mai mare, iar diferenta nu o acopera nimeni", a subliniat Mihaela Bacer. 

In ceea ce priveste obligativitatea voucherelor de vacanta, aceasta incepe la 1 decembrie 2018. SJUR nu le poate acorda acum, din cauza situatiei financiare, a precizat, in aceeasi conferinta de presa, directorul financiar-contabil al SJU Resita, Ivanca Panzariu. 

"Acestea au fost bugetate, insa din cauza lipsei finantarii nu vor fi, deocamdata, acordate. Atata vreme cat intampinam greutati la achizitionarea de medicamente, nu putem acorda vouchere de vacanta. Furnizorii ne someaza, ne dau in instanta pentru neplata si au dreptate", a spus Ivanca Panzariu. 

Spitalul judetean are la dispozitie doar 5% din buget pentru plata serviciilor si furnizorilor, cea mai mare parte din buget, 85%, fiind absorbita de salarii, iar alte zece procente merg spre programele nationale. 

La nivelul SJUR au fost aprobate 1.491 de posturi, din care in prezent sunt ocupate 1.111, 380 de posturi fiind vacante. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006320 (s)