News Flash:

Spitalul de neuropsihiatrie din Timisoara va fi mutat in comuna Giroc

30 Octombrie 2015
1470 Vizualizari | 0 Comentarii
spital neuro
Spitalul de neuropsihiatrie din Timisoara va fi mutat in localul fostei cazarme militare din comuna limitrofa Giroc, din apropierea Spitalului Judetean Timisoara, investitia de reamplasare a unitatii urmand sa fie suportata din bugetul Consiliul Judetean (CJ) Timis, in a carui administrare se afla. 
Valoarea totala a investitiei este de peste 15 milioane de lei. Noua locatie se va numi Clinica de Psihiatrie SCJU 'Pius Brinzeu'. 
CJ Timis a aprobat miercuri cu unanimitate de voturi proiectul de investitii. 
'Proiectul a fost aprobat, si proiectare si executie, urmand sa fie scos la licitatie, iar in perioada urmatoare sper sa poata fi executat. Sunt 3,5 milioane de euro pe care ni i-am asumat in totalitate noi, CJ, ca sa nu mai avem probleme cu executia (...).', a afirmat Titu Bojin, presedintele CJ Timis. 
In prezent, clinica de neuropsihiatrie functioneaza in conditii improprii, intr-un spatiu pentru care plateste chirie. 
Zona care s-a propus pentru Reamplasarea Spitalului de neuropsihiatrie este amplasata in fosta cazarma din Giroc, pe o suprafata de 5.500 mp, unde se afla doua cladiri (una cu parter, cealalta parter plus un etaj) in care exista un 'rost antiseismic', potrivit Raportului privind studiul de fezabilitate. 
Esalonarea investitiei se va derula conform unui grafic de esalonare pe durata a doi ani, dupa 24 de luni lucrarea urmand sa fie finalizata. 
Se vor efectua lucrari de consolidare pentru rezistenta, dar si interventii la arhitectura exterioara si interna a cladiri, plus toate dotarile necesare specifice unui spatiu medical. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005844 (s)