News Flash:

Sărbătorit cum se cuvine

Spectacole, expoziții, lecturi, fotbal și multe alte evenimente vor avea loc pe 28 iulie, de Ziua Județului Timiș

13 Iulie 2023
277 Vizualizari | 0 Comentarii


Ziua Județului Timiș, sărbătorită anual pe 28 iulie, va fi marcată și în acest an printr-o serie de activități destinate tuturor categoriilor de vârstă și gusturilor. Locuitorii județului vor avea oportunitatea de a redescoperi aspecte culturale ale regiunii în cadrul programului special dedicat acestui eveniment.

Evenimentele se vor desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 27 și 28 iulie, și vor include vernisaje de expoziții, ateliere de mediere culturală, spectacole de premiere, cupa instituțiilor timișene la fotbal și un flashmob. Complexitatea programului este subliniată de implicarea celor șase instituții culturale finanțate de Consiliul Județean Timiș (Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Biblioteca Județeană Timiș "Sorin Titel" și Teatrul pentru Copii și Tineret "Merlin").

Astfel, în data de 27 iulie, iubitorii de folclor vor putea participa la spectacolul în premieră intitulat "Atemporal", prezentat de Ansamblul Profesionist Banatul. Spectacolul va aduce în prim plan tradițiile într-o interpretare modernă și inovatoare. Invitațiile vor fi disponibile începând cu data de 17 iulie 2023 pe platforma www.eventim.ro. În aceeași zi, va avea loc și a doua ediție a "Cupei instituțiilor timișene la fotbal", o competiție care reunește angajați din diverse instituții din județ, desfășurată la Baza 2 Politehnica.

Activitățile din 28 iulie vor debuta cu o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș în Sala Multifuncțională.

De asemenea, publicul pasionat de cultură este invitat la evenimentul provocator intitulat "Expoziție de presă: Timișul, istorie vie". Materialele expuse, provenind din fondul de Documentar - Periodice al Bibliotecii Județene Timiș "Sorin Titel", vor evidenția momente importante din istoria județului. Expoziția va avea loc în foaierul Palatului Administrativ și va fi însoțită de un recital muzical susținut de Incanto Quartetto.

Pe 28 iulie, sute de dansatori din județul Timiș vor oferi în Piața Victoriei reprezentații autentice de dansuri tradiționale specifice regiunii, evidențiind identitatea multiculturală a acestei zone prin intermediul unui flashmob organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Tot în aceeași zi, în Piața Sf. Gheorghe, va avea loc evenimentul intitulat "Lecturi aprinse, lecturi în lumina farurilor de motocicletă". Textele care vor fi citite provin din fondul de presă al Bibliotecii Județene Timiș "Sorin Titel". Biblioteca Județeană Timiș a inițiat conceptul de "Lecturi aprinse" cu scopul de a contribui și de a aduce un plus de valoare culturală județului Timiș, transformând Timișoara într-o capitală a lecturilor publice, un statut recunoscut pe parcursul anilor.

Ziua de 28 iulie marchează instaurarea administrației românești în județ în anul 1919, după retragerea trupelor de ocupație din comitatul Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005857 (s)