News Flash:

SOCANT! Zeci de caini au murit in adapostul de la Danyflor

5 Noiembrie 2014
1432 Vizualizari | 0 Comentarii
Un incendiu a izbucnit marti dupa-masa la adapostul de caini al firmei Danyflor, situat pe DN 59, inainte de intrarea in comuna Sag. Pompierii au ajuns de urgenta la adapost si au intervenit pentru stingerea flacarilor, dar cateva zeci de animale au murit…
Focul a pornit de la acoperisul adapostului si ameninta sa se extinda. Un echipaj de pompieri a ajuns la adapostul Danyflor si s-a ocupat de eliberarea cainilor si stingerea focului.
Deocamdata nu se cunoaste cauza incendiului.
La locul incendiului au ajuns in cele din urma trei autospeciale, iar pompierii au intervenit pentru stingerea flacarilor.
UPDATE. Potrivit sefului Directiei de Mediu a Primariei Timisoara, Adrian Bere, in padocurile de la adapostul Danyflor se aflau aproximativ 300 de caini.
„In adapostul in care a izbucnit incendiul nu erau caini, animalele erau in partea noua, intr-o alta zona. Cainilor li s-a dat drumul in curtea interioara, angajatii Danyflor au incercat apoi sa ii bage in boxe, iar hrana a fost scoasa afara, a fost data din mana in mana pentru a nu fi mistuita de flacari”, a afirmat, in prima faza, Bere.
La fata locului au ajuns si reprezentantii Garzii de Mediu.
„Am fost acolo, nu am fost anuntati despre incendiu, dar intamplarea a facut sa fiu in zona. Deocamdata nu se stie cauza incendiului, dar este urat, focul a distrus foarte mult acolo, si cantina, si vestiare, vom fi informati dupa ce investigheaza ISU cazul”, ne-a spus comisarul-sef al Comisariatului Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu, Mariana Lorinczi.
UPDATE 1. Potrivit informatiilor transmise de catre reprezentantii ISU Banat, in incendiu au murit aproximativ 40 de caini. Acestia au mai precizat ca incendiul s-a manifestat la acoperisul adaposturilor. Cadavrele au fost descoperite dupa lichidarea incendiului, actiune care a durat aproximativ 2 ore, in momentul in care pompierii au intrat in cadirile afectate de flacari. La fata locului se afla si un medic veterinar al Primariei Timisoara, care va face inventarierea cadavrelor.
UPDATE 2. Reprezentantii ISU Banat au precizat ca au fost salvati 216 caini, iar 49 au murit. In urma incendiului a ars acoperisul unuia dintre adaposturile de caini pe o suprafata de aproximativ 200 de metri patrati. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale si aproximativ 15 persoane. De asemenea la interventie au ajutat si voluntari Salvo, dar si voluntari de la toate organizatiile de protectie a animalelor din oras, care au venit la adapost imediat ce au aflat de incendiu, din presa.
UPDATE 3. Oficialii Primariei Timisoara afirma ca nu pot spune cu exactitate, in acest moment, cate animale au murit, acest lucru urmand sa fie stabilit in urma verificarilor.
„Nu putem spune cu exactitate in acest moment. A fost si Garda de Mediu, vor veni si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare, cainii sunt inventariati, sunt cu numar de microcip, exista un registru in care se poate vedea cati au fost intrati in adapost si se poate vedea cati sunt in prezent. Verificarea se face si cu DSV-ul, reprezentantii ISU vor intocmi de asemenea un raport in urma celor constate la fata locului”, spun reprezentantii Directiei de Mediu, citati de Tion.ro.
Desi cainii care se aflau in adapost sunt caini ridicati de pe domeniul public, Primaria Timisoara nu mai are contract, in momentul de fata, cu societatea Danyflor. Noua licitatie pentru desemnarea operatorului care va gestiona serviciul de ecarisaj este programata in data de 11 noiembrie, potrivit autoritatilor locale.
„Contractul a expirat in luna februarie, am mai avut o achizitie directa pana in 30.000 de euro, au fost epuizate fondurile pentru aceasta activitate. Putem face o astfel de achizitie o singura data pe an. Cei de la Danyflor intervin acum cu titlu gratuit si tin cainii la ei, asa cum intervin ONG-urile, asta e forma functionala in momentul de fata. In 11 noiembrie avem licitata si sper sa avem un operator”, a afirmat seful Directiei de Mediu, Adrian Bere.

danyflor sag
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006598 (s)