News Flash:

Slovacia sprijina admiterea Romaniei in Schengen

16 Februarie 2016
1269 Vizualizari | 0 Comentarii
schengen1
Slovacia sprijina deplin admiterea Bulgariei si Romaniei in Spatiul Schengen, a confirmat luni prim-ministrul slovac Robert Fico.

"Daca tarile care nu-si indeplinesc sarcinile pot fi parte a spatiului Schengen, atunci tarile care deja isi indeplinesc indatoririle fara nicio problema, cu siguranta ar putea fi acceptate", a declarat Fico, dupa un summit la Praga al premierilor tarilor din Grupul de la Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria). Printre altele, el a considerat ca Turcia si Grecia ar putea sa nu fie in masura sa opreasca fluxul de migranti in Uniunea Europeana si de aceea trebuie pregatit un plan B pentru protejarea granitelor Bulgariei si Macedoniei.

El a adaugat ca exista un consens privind inchiderea spatiului Schengen ermetic si stabilirea unui singur punct de intrare pentru a verifica migrantii, inclusiv pentru amprentare. El a respins acuzatiile unor politicieni europeni contra V4 asupra lipsei de solidaritate. Robert Fico a subliniat ca tarile din Europa Centrala, Slovacia, Republica Ceha, Polonia si Ungaria, ar putea avea o opinie diferita asupra cotelor obligatorii, dar ele sunt gata sa ofere personal si bani pentru a face fata crizei migratiei.

slovacia bulgariei romaniei schengen prim-ministrul robert fico grupul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004960 (s)