News Flash:

SIMULARE BACALAUREAT 2016: Elevii sustin miercuri proba la Istorie si Matematica

9 Martie 2016
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
bac lucrare
Elevii de clasa a XI-a si a XII-a sustin miercuri, proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) din cadrul simularii Bacalaureatului.
In continuare, joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii, care se poate sustine la una din cele 10 materii: Geografie, Biologie, Chimie, Fizica, Informatica, Sociologie, Psihologie, Economie, Logica si Filosofie.
Rezultatele vor fi comunicate elevilor in data de 18 martie, insa notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog.
„Obiectivele simularii examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul invatamantului liceal, stabilirea nivelului real de pregatire atins, precum si optimizarea pregatirii elevilor”, precizeaza ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.
Astfel, in urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Subiectele pentru simularea la nivel national a examenului de bacalaureat, diferentiate in functie de filiera, profil si specializare, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.
Subiectele sunt realizate pe temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme, de doi profesori din unitatile de invatamant liceal in care elevii sustin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care preda la clasa.
Anul trecut, rata de prezenta la simularea examenului de Bacalaureat, la nivel national, la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenti, 28,51% au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenta a fost de 147.454 de elevi (83,31%) si au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006983 (s)