News Flash:

Simona Halep si Ion Caramitru vor fi cetateni de onoare ai Capitalei

31 Octombrie 2017
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
Simona Halep
Simona Halep si Ion Caramitru vor primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, in urma unei decizii a consilierilor generali, exprimata in cadrul sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Decizia de numire a lui Halep cetatean de onoare al Bucurestiului a fost luata cu unanimitate de voturi.
Initiativa apartine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Directorul Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru, va fi numit cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, a decis, marti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Consilierul general Ana Maria Ciceala (USR) s-a opus oferirii acestei distinctii.
„Se propune acordarea acestui titlu avand in vedere performantele din intreaga sa cariera, puse in sujba tearului si filmului romanesc, precum si daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in domeniul managementului cultural (…) Acordarea acestui titlu reprezinta o recompensa simbolica si nu are implicatii la bugetul local”, potrivit proiectului CGMB.
Nascut in 1942, intr-o familie de aromani, Caramitru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1964, cand a si debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti, in „Eminescu”, de Mircea Stefanescu.
A fost actor si regizor la Teatrul Bulandra, al carui directorat l-a detinut in perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran in filmul „Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, in 1963, iar ulterior a detinut roluri principale in peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia romaneasca si universala, in tara si in strainatate.
Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord cu titlul de Ofiter de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturala romano-britanica desfasurata de acesta.
Jucatoarea de tenis Simona Halep si directorul Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru, ar putea primi titlul de cetateni de onoare ai Capitalei, potrivit unor proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Initiativa de a o numi pe Simona Halep cetatean de onoare al Bucurestiului apartine unui grup de consilieri generali PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Consilierii transmit, in expunerea de motive a proiectului, ca, in ultima perioada, performantele sportivilor romani sunt din ce in ce mai rare pe plan international, iar lipsa de implicare si sustinere a autoritatilor in dezvoltarea si intretinerea bazelor sportive, in finantarea si functionarea cluburilor sportive pentru copii si juniori si in atragerea tinerei generatii catre sport, a condus la reducerea masiva a practicarii sportului de catre copii.
"In acest context, performanta Simonei Halep de a ajunge nr. 1 in clasamentul WTA si de a ridica numele Romaniei pe locul 1 in tenisul mondial este cu atat mai importanta. Simona Halep a dovedit ca, prin perseverenta si pasiune, poate depasi orice obstacol in cariera sa si a devenit model inspirational pentru viitoarele generatii. Parcursul umitor al Simonei Halep este unul unic pentru un sportiv din Romania si reprezinta un model pentru sportul romanesc", se arata in proiect.
Simona Halep se mentine, pentru a patra saptamana la rand, pe primul loc in clasamentul WTA, dat publicitatii luni.
Tot in sedinta de marti a CGMB, este propus un proiect de hotarare prin care sa i se acorde acelasi titlu si directorului Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru.
„Se propune acordarea acestui titlu avand in vedere performantele din intreaga sa cariera, puse in sujba tearului si filmului romanesc, precum si daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in domeniul managementului cultural (…) Acordarea acestui titlu reprezinta o recompensa simbolica si nu are implicatii la bugetul local”, se arata in propunerea CGMB.
Nascut in 1942, intr-o familie de aromani, Caramitru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1964, cand a si debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti, in „Eminescu”, de Mircea Stefanescu. A fost actor si regizor la Teatrul Bulandra, al carui directorat l-a detinut in perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran in filmul „Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, in 1963, iar ulterior a detinut roluri principale in peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia romaneasca si universala, in tara si in strainatate. Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord cu titlul de Ofiter de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturala romano-britanica desfasurata de acesta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005869 (s)