News Flash:

Simona Halep si-a aflat adversara din primul tur la Australian Open. Se poate intalni cu Serena Williams doar in finala

13 Ianuarie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep austr
Simona Halep, locul patru in clasamentul mondial, se afla pe aceeasi parte de tablou cu liderul mondial Angelique Kerber la turneul de la Australian Open (16-29 ianuarie), dar cele doua se pot intalni doar in semifinale, conform tragerii la sorti de vineri dimineata.
Simona Halep, a patra favorita a turneului, debuteaza luni dimineata la Melbourne contra americancei Shelby Rogers, a 57-a jucatoare a lumii. Desi se pozitioneaza in afara Top 50, Rogers a inceput anul in forta, invingand-o pe Eugenie Bouchard la Brisbane, cu scorul de 6-2, 2-6, 6-1. Simona a mai jucat impotriva americancei o singura data, tot in cadrul unui Grand Slam - la US Open 2015, iar constanteanca s-a impus fara probleme, cu 6-2, 6-3.
Halep a fost distribuita pe aceeasi jumatate de tablou cu liderul mondial Angelique Kerber, iar asta inseamna ca cele doua se pot intalni in semifinale. In schimb, Simona scapa de Serena Williams (2 WTA) pana in marea finala. In 2016, romanca a fost eliminata inca din primul tur, iar cel mai bun rezultat este sfertul de finala din 2015.

Irina Begu (30 WTA), cealalta jucatoare din Romania care are statut de favorita, o infrunta in mansa inaugurala pe eleva lui Victor Ionita - Yaroslava Svedova (Kazahstan, 41 WTA). Sorana Cirstea (78 WTA) e cotata cu sanse bune contra Irinei Khromacheva (Rusia, 92 WTA), in timp ce Monica Niculescu (40 WTA) asteapta o adversara venita din calificari. In fine, debutanta Patricia Tig va disputa un meci de foc in turul I, intalnind-o pe campioana olimpica Monica Puig (Puerto Rico, 32 WTA).
Cel mai asteptat meci din primul tur al Australian Open este cel dintre Serena WIlliams si Belinda Bencic (48 WTA). Americanca nu a convins in acest inceput de sezon, in timp ce talentata elvetianca, fost numar 7 mondial, se afla in revenire de forma. De partea cealalta, Angelique Kerber, campioana en-titre (6-4, 3-6, 6-4 in finala cu Serena Williams), a primit o adversara ceva mai accesibila, pe Lesia Turenko din Ucraina, locul 61 in ierarhia mondiala.
Competitia disputata pe suprafata dura este dotata cu premii totale in valoare de 50 milioane de dolari, un maxim istoric.

simona halep australian open shelby rogers irina begu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005031 (s)