News Flash:

Simona Halep a mai doborat un record, va urca de luni pe locul 7 WTA!

21 Februarie 2014
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
Simona Halep a ieşit din turneul de la Dubai încă din primul tur ca urmare a unei accidentări suferite în partida cu franţuzoaica Alize Cornet, motiv pentru care va lua şi o pauză de 10 zile.
Totuşi, pentru că nu avea puncte de apărat la competiţia din Dubai, Simona Halep putea să-şi îmbunătăţească cea mai bună clasare! Şi după rezultatele de aseară şi de azi a reuşit să mai urce două poziţii.
Petra Kvitova a pierdut în faţa Carlei Suarez Navarro şi a căzut pe locul 9 pentru că anul trecut cîştigase turneul din Dubai. Simona a fost ajutată şi de Sorana Cîrstea, cea care a eliminat-o pe Sara Errani, locul 10 WTA, o altă jucătoare care ar fi putut s-o depăşească în clasament.
Mai mult, nici Jelena Jankovici nu a reuşit să treacă astăzi de Serena Williams, astfel că Simona este sigură că de luni va fi noul număr 7 mondial! Halep va egala performanţa Irinei Spîrlea, care a fost numărul 7 WTA în 1997, acesta fiind şi cea mai bună clasare a unei romance în ierarhia mondială.
Tot mai aproape de top 5 WTA!
Progresul remarcabil al Simonei Halep nu se opreşte însă aici, iar după turneele americane de la Indian Wells şi Miami ar putea urca pe locul 5 în clasament!
Jucătoarea noastră are de apărat un tur 2 şi un tur 3 la aceste turnee spre deosebire de jucătoarele din top 10. Sharapova, locul 5 în lume, a cîştigat la IW şi a ajuns în finală la Miami, ceea ce înseamnă un total de 1700 de puncte de apărat! Diferenţa actuală între Sharapova şi Halep este de mai puţin de 800 de puncte.
Şi Kerber, 6 WTA, are o semifinală la IW, iar avansul faţă de Simona este unul minor, de 55 de puncte. La fel are şi Jankovic, o semifinală la Miami. Kvitova are doar un sfert de finală, iar Errani a ajuns în sferturi la ambele turnee americane în 2013.
Clasamentul actual, înainte de sferturile de la Dubai:
1. Williams 12660
2. Li 6795
3. Radwanska 5705
4. Azarenka 5681
5. Sharapova 5206
6. Kerber 4490
7. Halep 4435
8. Jankovici 4380
9. Kvitova 4365
10. Errani 4195
Cum se calculează clasamentele în ATP sau WTA
In tenis există reguli speciale pentru clasamente. Astfel, chiar dacă un jucătoare sau o jucătoare ajunge într-o semifinală în ATP sau WTA este posibil să nu cîştige nici un punct, ci chiar să piardă. Totul depinde de ceea ce a realizat cu un an înainte în acelaşi turneu. Dacă a ajuns tot în semifinală, va rămîne cu acelaşi număr de puncte.
Insă dacă a cîştigat turneul sau a ajuns în finală în sezonul precedent, atunci va pierde puncte, situaţie în care se află Sharapova cu turneele de la Miami şi Indian Wells.
In rest, dacă a obţinut orice rezultat mai slab cu un an înainte, va aduna puncte în clasament. De exemplu, Simona Halep are doar tururi 2 şi 3 la "dubla" americană, astfel că sînt şanse mari să mai adune puncte.

simona halep petra kvitova jelena jankovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0869 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032247 (s)