coaja lamaie2
Nimic nu se arunca, totul se recicleaza, iar coaja de lamaie isi gaseste utilitatea nu doar in bucatarie. Iata cateva moduri de utilizare a cojii de lamaie, potrivit Care2:
1. Curata ceainicul ori ibricul
Daca credeai ca ibricul in care iti faci cafeaua ori ceainicul nu mai are viata lunga, din cauza depozitelor de minerale care dau un aspect deloc atragator (nici gand sa le mai scoti cand vin musafirii), afla ca poti sa recurgi la un siretlic: fierbe in ele cojile unor felii de lamaie foarte putin, dupa care opreste aragazul si nu te mai atinge de vase timp de o ora. Goleste si clateste bine.
Pentru petele de cafea poti incerca sa clatesti cu lichidul rezultat din topirea catorva cuburi de gheata, a sarii, peste care se adauga lamaie.
2. Scoate petele de grasime
Vesela pe care nu o poti curata de grasime, aragazul etc., pot fi curatate cu jumatati de lamaie stoarse, in care ai inmuiat un servetel si peste care ai presarat niste sare. Inainte de a aduce chimicale in bucatarie, merita sa incerci.
3. Curata cuptorul cu microunde
Nu e nevoie decat de continutul unui bol cu mancare care sa "explodeze" pentru ca interiorul cuptorului cu microunde sa arate ca dupa razboi. Daca ai plecat la munca neavand timp sa cureti, poti avea surpriza sa vezi ca mancarea lipita de peretii cuptorului a capatat consistenta cimentului in cateva ore.
Inainte sa te panichezi si sa aduci tot arsenalul de detergenti, incearca sa fierbi apa intr-un bol rezistent, umplut la jumatate, in care ai pus si cateva feliute de lamaie. Lasa la temperatura maxima timp de 5 minute, astfel incat apa sa fiarba, iar pe pereti sa se faca un condens. Poti indeparta apoi bolul si curata usor mizeria din
4. Reda stralucirea obiectelor
In afara de calitatea sa de odorizant, chiar si a galetii de gunoi, lamaia poate fi folosita pentru a reda stralucirea cromului, a cuprului si chiar a otelului. Daca cromul isi recapata stralucirea in cazul in care suprafetele sunt lustruite cu o jumatate de lamaie stoarsa, in cazul cuprului sau otelului este nevoie sa inmoi lamaia in sare sau praf de copt. Lasa sa actioneze timp de 5 minute si apoi clateste cu apa calduta.
5. Tine insectele la distanta
Majoritatea insectelor nu suporta mirosul acid de lamaie. Poti plasa coji de lamaie in toate locurile pe unde stii ca ar putea intra insecte. Te vei alege cu o casa in care nicio musca sau tantar nu a intrat, dar si cu un miros imbatator.
6. Exfoliaza coatele uscate
Poti folosi jumatate de lamaie, peste care ai presarat bicarbonat de sodiu, pentru a-ti sprijini cotul uscat. Nu trebuie decat sa invarti bucata de lamaie, timp de cateva minute si apoi sa clatesti si sa usuci pielea.
7. Tonic pentru fata
Daca ti s-a terminat lotiunea tonica, poti freca (incet) cojile de lamaie de fata, avand grija la pielea dimprejurul ochilor, extrem de sensibila.8. ScrubAi nevoie de jumatate de cescuta de zahar, coaja de lamaie taiata marunt sau rasa si indeajuns de mult ulei de masline cat sa poti face o pasta. Umezeste-ti corpul la dus, opreste apa si maseaza-te cu mixtura obtinuta.
Comentarii (0)