News Flash:

Si tu ai probleme cu transpiratia? Miroase urat, desi te speli foarte des si folosesti deodorante scumpe? Uite, de fapt, care e motivul si cat de SIMPLU poti scapa de problema

18 Februarie 2018
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
transpiratie

Sunt multe persoane care chiar daca se spala de minimum doua ori pe zi, transpira atunci cand se afla intr-o camera foarte calduroasa sau atunci cand sunt foarte emotionate. Daca faci parte din aceasta categorie inseamna ca ai nevoie de mici trucuri care sa te ajute in astfel de situatii. Asa ca, afla mai jos cum poti sa scapi de transpiratia abundenta atunci cand deodorantul pe care il folosesti nu-si mai face efectul.

1. Plante amare:
Pentru reducerea transpiratiei generate de temperaturile ridicate, in fitoterapie sunt recomandate plantele cu gust amar (ghintura, pelin, musetel, salvie, coada-soricelului, echinacea, menta, patlagina, papadie). Aceste plante se folosesc sub forma de infuzie, atat intern, cat si extern.

2. Pudra de talc:
Pudra de talc nu este numai pentru bebelusi. Ea este excelenta si pentru tine, mai ales in momentele in care transpiri excesiv si ai nevoie de ceva care sa te scoata din situatia jenanta. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplica o cantitate mica de pudra de talc la subrat, pentru a usca zona. Insa, ai grija sa nu folosesti pudra de talc daca porti haine inchise la culoare, risti sa lasi urme albe care nu vor arata tocmai bine pe hainele tale.

3. Cartof crud:
Stiai ca un cartof poate absorbi mirosul urat de transpiratie? Inainte de a pleca de acasa fa un dus.
Dupa ce te-ai uscat, tine pret de cateva secunde o felie de cartof crud la subrat. Lasa sa se usuce si aplica antiperspirantul sau deodorantul tau obisnuit.
Daca te folosesti de acest mic truc, chiar daca vei transpira pe parcursul zilei, nu vei raspandi un miros neplacut.

4. Lamai, mandarine
Citricele au proprietati antiseptice care limiteaza dezvoltarea bacteriilor si deci aparitia mirosurilor. O jumatate de lamaie trecuta peste zona axilara, dar si un parfum dulce cu aroma de mandarine, permit neutralizarea mirosurilor de o maniera cat se poate de naturala. Aceasta metoda poate fi utilizata fara niciun risc si in cazul copiilor. Totusi, fiti atenti la zonele de piele vatamate sau proaspat epilate: actiunea antiseptica poate sa provoace aparitia senzatiei de usturime si sa favorizeze aparitia unor cosuri.


5. Otet alb:
O solutie foarte simpla, eficienta si ieftina este otetul de mere, care are proprietati astringente. Tot ce ai de facut este sa-l aplici pe axila seara, cu pu?in timp inainte de culcare. Insa, foarte important este sa te asiguri ca s-a uscat complet inainte sa adormi. De dimineata, spala-te cu apa si cu sapun si vei observa apoi ca acizii absorbiti de piele in timpul noptii te ajuta sa ramai cu axila uscata de-a lungul zilei. De asemenea, otetul de mere neutralizeaza si mirosurile neplacute.
Inmoaie un burete in otet alb si tamponeaza usor zona axilelor, in loc de antiperspirant. Mirosul de otet dispare in cateva minute, iar tu vei fi scutit de neplacutul miros de transpiratie intreaga zi.

6. Bicarbonatul de sodiu:
Acesta, folosit in foarte multe situatii pentru curatare si dezodorizare, este eficient si in combaterea mirosului de transpiratie. Unele persoane il aplica direct cu degetele pe pielea usor umeda, in timp ce altele pun praful pe un colt de prosop curat, umezit, si apoi aplica la subrat. Iti amintesti de la scoala de reactia de neutralizare ce are loc intre un acid si o baza? Cam asa stau lucrurile si intre transpiratie si bicarbonatul de sodiu. In timp ce transpiratia este acida, bicarbonatul de sodiu este o baza, iar reactia chimica dintre cele doua duce la uscarea instantanee a transpiratiei. Amesteca bicarbonat de sodiu cu apa pana cand obtii o pasta groasa, ce se intinde apoi pe axila si se lasa sa actioneze timp de 25 de minute. Repeta tratamentul cateva zile la rand si vei observa cu siguranta eficacitatea lui.

7. Ceai negru:
Fierbe 3 plicuri de ceai negru la o ceasca de apa si inmoaie in ceai doua comprese de bumbac. Lasa-le sa se raceasca si aplica-le la subrat timp de 5 minute. Este un tratament pe care il poti urma timp de doua saptamani pentru a reduce abundenta transpiratiei.

8. Piatra de alaun:
Ea regleaza secretiile si neutralizeaza mirosurile neplacute. Piatra de alaun este tolerata si de pilea sensibila, nu irita si, in plus, nu afecteaza hainele. Piatra de alaun poate fi naturala sau sintetica. Produs pe care scrie potassium alun sunt naturale, cele pe care scrie ammonium alun sunt sintetice.
 


citricele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004874 (s)