News Flash:

Serena Williams a fost eliminata in turul al II-lea la Cincinnati

15 August 2018
923 Vizualizari | 0 Comentarii
serena

Serena Williams (36 de ani, 27 WTA) a fost eliminata in turul al doilea al turneului de la Cincinnati, marti noapte, de catre cehoaica Petra Kvitova (28 de ani, 6 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-3, si va ataca US Open cu un singur meci castigat in sezonul de hard nord-american.
Foarte convingatoare in victoria din prima runda, 6-1, 6-2 cu Daria Gavrilova, marea campioana americana nu a mai gasit acelasi ritm si contra unei adversare, Petra Kvitova, aflata intr-o zi foarte buna. Fost lider mondial, cehoaica a facut doua break-uri in primul set si l-a castigat, 6-3, dupa doar 34 de minute. Bagata in corzi de loviturile foarte puternice ale adversarei, Serena si-a revenit in mansa a doua, a aplicat acelasi tratamet, set castigat cu dublu break, si, dupa 3-6 si 6-2 s-a intrat in decisiv. Acolo, sora mai mica a familiei Williams a inceput cu break, dar Kvitova a raspuns imediat si, la 3-2, a rupt echilibrtul definitiv: break urmat de doua game-uri de serviciu si meci inchis la finalul a fix doua ore de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3.

A fost doar a doua victorie obtinuta de cehoaica in cele sapte meciuri directe cu Serena, a carei perioada proasta de dupa Wimbledon continua. Daca Kvitova se pregateste pentru un meci cu Kristina Mladenovic (Franta, 57 WTA) in turul al treilea, Serenei nu-i ramane decat sa se prezinte la US Open cu un singur meci castigat in US Open Series, cu Daria Gavrilova.
Inainte ca Serena sa-si faca bagajele si sa plece spre casa, lumea tenisului feminin a fost martora la stoparea uneia dintre cele mai greu de inteles dominari. Marti, Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA) a reusit, in sfarsit, sa o invinga pe poloneza Agnieszka Radwanska (30 de ani, 38 WTA). Cehoaica a profitat de suprafata rapida de la Cincinnati, si-a pus in valoare seriviciul exceptional, iar detaliul a ajutat-o sa castige clar, scor 6-3, 6-3.

Pentru Pliskova, victoria are o insemnatate aparte deoarece a venit dupa sase ani, sapte meciuri si 14 seturi pierdute consecutiv in fata adversarei. Indiferent ca a jucat pe zgura, iarba, ciment sau in sala, Pliskova fusese de fiecare data invinsa de maniera clara de Aga, incepand cu 2012, si nu reusise, in 14 seturi, decat sa impinga o mansa in tiebreak, in 2016, pe zgura de la Stuttgart.

Semifinalista in 2017, Pliskova va juca in turul al treilea cu bielorusa Arina Sabalenka (20 de ani, 34 WTA), cea care a oferit o mare surpriza in primul tur, cand a eliminat-o, 4-6, 6-3, 6-4 pe britanica Johanna Konta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007553 (s)