News Flash:

Semne ca ai o sanatate buna

1 Octombrie 2017
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
Unghii tari
Sanatatea trebuie sa fie pe primul loc pentru toti oamenii. De aceea, acorda atentie tuturor simptomelor care apar in timp, deoarece astfel poti preveni dezvoltarea diferitelor afectiuni. Dar, in acelasi timp, exista cativa indicatori care ne spun ca starea noastra de sanatate este buna.

Iata care sunt:

Par puternic si stralucitor

In timp ce parul fragil, uscat si subtire poate indica hipotiroidism, stres sau anemie, parul puternic este un indiciu al corpului sanatos. Alimentatia sanatoasa si substantele nutritive - proteinele, vitaminele si grasimile sanatoase - hranesc poboaba capilara si asigura un mediu pentru construirea parului puternic, stralucitor si matasos.

„Parul este un barometru al sanatatii tale generale”, spune  David H. Kingsley, specialist in sanatatea podoabei capilare si scalpului in cadrul British Science Corporation. 

Unghii tari

Unghiile sunt o alta fereastra a sanatatii. Un pat de unghii roz, puternice, fara linii sau decolorari, toate indica ca esti sanatoasa. In schimb, atunci cand unghiile isi schimba culoarea sau se rup usor, ele pot indica o infectie fungica sau anemie. Potrivit dermatologilor, unghiile pot dezvalui nivelul de tensiune din corp. 

Dantura sanatoasa

Dintii puternici si gingiile sanatoase, roz, care nu sunt inflamate, joaca un rol-cheie in mentinerea sanatatii. La fel ca si alte zone ale corpului, cum ar fi pielea si intestinele, gura este plina de bacterii. In timp ce majoritatea sunt inofensive sau chiar benefice, prin periajul zilnic si folosirea atei dentare, bacteriile pot fi tinute sub control. Bacteriile pot provoca infectii orale, carii si boala gingiilor. 

Circumferinta taliei

In prezent, medicii considera circumferinta taliei un indicator cheie pentru aflarea starii de sanatate, potrivit TIME. Conform studiilor recente, acumularea de grasime in abdomen prezinta un risc mai mare pentru sanatate decat simpla suprapunere a standardelor indicelui de masa corporala.

De fapt, un studiu a aratat ca chiar si in randul persoanelor care nu erau considerate supraponderale, o talie mai mare a fost corelata cu un mai mare riscul de deces precoce. Cercetarile arata ca acest lucru apare din cauza faptului ca grasimea care se acumuleaza in sectiunea mediana este mai activa din punct de vedere metabolic decat cea care se afla sub piele, astfel incat secreta hormoni si alte celule care afecteaza biochimia organismului. Chiar si la persoanele ale caror IMC este normal, a avea o talie mare poate insemna un risc mai mare de probleme de sanatate in timp.

sursa: clickpentrufemei.ro

sanatatea unghii tari dantura sanatoasa circumferinta taliei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006506 (s)