News Flash:

Seful ATI de la Spitalul de Arsi se disculpa

13 Iulie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi
Decesul femeii la Spitalul de Arsi care a primit o transfuzie gresita de sange nu a fost cauzat de eroarea medicala, a declarat medicul Adrian Stanculea, seful sectiei de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul de Arsi.
Transfuzia gresita de sange nu ar fi fost cauza decesului, in iunie, a femeii internate la Spitalul de Arsi, a declarat miercuri Adrian Stanculea, seful sectiei de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul de Arsi si purtatorul de cuvant al spitalului.
In urma tranfuziei cu o alta grupa de sange decat grupa sanguina a pacientei, medicii i-au facut dializa de mai multe ori, a mai explicat acesta.
„Este vorba despre o pacienta care a venit la urgenta in garda dinspre 13 spre 14 iunie, cu o leziune extrem de severa, fiind muscata de caine. Femeia a fost internata si s-a intervenit de urgenta in sala, s-a reintervenit dupa o hemostaza. Pacienta era in soc hemoragic, avand o stare generala destul de grava si a fost nevoie de adminsitrarea unor produsi de sange. Atunci, in noaptea aceea, s-au intamplat niste vicii de procedura si pacienta a primit o grupa de sange care nu trebuia sa se primeasca gresit. Evenimentul a fost descoperit, s-au luat toate masurile necesare. Pacienta a mai fost la noi in spital inca sapte zile, i s-au facut sedinte de dializa. A decedat cam la sapte zile distanta, dar dupa parerea mea de medic, nu este legat de accidentul transfuzional”, a spus Stanculea.
In prezent, conducerea Spitalului de Arsi face o ancheta interna. De asemenea, si Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor fac verificari.
„Inspectia sanitara din cadrul DSP Bucuresti a efectuat deja doua controale la Spitalul de Arsi de la momentul semnalarii cazului pacientei cu transfuzie gresita. Rapoartele arata ca unitatea de transfuzii (UTS) a Spitalului de Arsi functiona de peste un an de zile fara autorizare de functionare. In momentul de fata, coordonam procesul de autorizare a unitatii si revenirea la normal, pentru ca actul medical sa se desfasoare in conditii de siguranta atat pentru pacient cat si pentru medici. Determinarea gresita a grupei de sange pare sa fi fost rezultatul unei erori umane, iar in acest caz, singura autoritate cu atributii legale de verificare este Colegiul Medicilor. Personalul medical de la Spitalul de Arsi a depus toate eforturile pe langa managementul unitatii pentru autortizarea UTS, dar acestea au fost ignorate de conducerea spitalului. Ministerul analizeaza cauzele care au dus la situatia actuala, masurile care se impun si revenirea la normal”, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004874 (s)