News Flash:

Sefii Tel Drum, urmariti penal de DNA pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene

18 August 2017
937 Vizualizari | 0 Comentarii
tel drum
Petre Pitis, director general Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, si Mircea Visan, angajat al firmei, sunt cercetati de DNA obtinere pe nedrept de fonduri europene, alaturi de ei fiind anchetat si Ioan Florian, reprezentant al firmei WFA IMPEX SRL. Prejudiciul, peste 4 milioane lei.
Firma Tel Drum, in calitate de persoana juridica, este cercetata pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene, iar WFA Impex SRL pentru complicitate la aceasta infractiune.
Acuzatiile concrete sunt de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si complicitate la aceasta infractiune.
Cauza a fost deschisa la sesizarea Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, existand suspiciuni cu privire la activitatea unor firme, care, in cursul anului 2016, ar fi folosit o schema de obtinere ilicita de fonduri europene prin supraevaluarea pretului unor utilaje.
Este vorba despre achizitionarea de catre Tel Drum a unei „statii mobile de mixturi asfaltice pentru cresterea competitivitatii economice a SC Tel Drum SA”, finantarea provenind din fonduri europene, achizitie facuta in 2015. Ulterior, in 2016, in urma depunerii cererii de rambursare, firma a primit din fonduri europene suma de 4.170.462,5 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008632 (s)