News Flash:

Seceta lasa fara apa locuitorii de la sate!

13 Iunie 2015
1501 Vizualizari | 1 Comentarii
seceta3
Populatia din mediul rural timisean, care este bransata la sistemul de canalizare, incepe sa resimta seceta prin scaderea accentuata a presiunii apei reci din sistemul de canalizare asigurat de Aquatim. 
Reprezentantii societatii Aquatim, operatorul care distribuie apa rece in 100 de localitati timisene, sustin ca presiunea scade la sat pentru ca oamenii folosesc foarte multa apa sa-si ude culturile din gradini, in lipsa ploilor, situatie care nu se intampla in municipiul Timisoara. 
'Sunt sate si comune din judet care raman sistematic fara presiune sau chiar fara apa la robinet, atunci cand oamenii uda gradinile cu apa de la retea. Recent, acest lucru a fost semnalat de cetatenii din localitatile Satchinez, Izvin, Sacalaz, Voiteg si Ciacova', a anuntat, vineri, conf. dr. Ilie Vlaicu, director Aquatim. 
El a reiterat faptul ca in perioadele caniculare, orice consumuri peste medie, inclusiv udatul excesiv al gradinilor, pot periclita alimentarea cu apa a intregii localitati. 'In Timisoara si in comunele periurbane, asigurarea necesarului de apa potabila nu ridica probleme in niciun moment', a adaugat Vlaicu. 
Aquatim a preluat, in judetul Timis, foraje si conducte de apa subdimensionate fata de cerintele actuale ale consumatorilor deserviti, dar exista si localitati cu resurse limitate, in care exista riscul diminuarii debitului forajelor din cauza exploatarii nerationale. 
'Apa este vitala pentru un confort minim de zi cu zi si mentinerea sanatatii populatiei. Pentru a evita discontinuitatile in alimentarea cu apa, Aquatim va instala contoare in localitatile rurale, acolo unde se observa consumuri foarte mari in sezonul cald. Aria de operare a societatii Aquatim cuprinde 100 de localitati din judetul Timis, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% in Timisoara si de peste 95% in toata aria de operare', a subliniat Vlaicu. 
El a remarcat faptul ca o contorizare integrala a bransamentelor este unul din obiectivele societatii, Aquatim reusind sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apa din Timis, fiind in derulare un program investitional in valoare de 119 milioane de euro, care se va finaliza in anul 2015. 
'Pentru viitor, Aquatim are in pregatire o noua transa de investitii de 150 milioane de euro, tot din fonduri europene, pentru localitatile din Timis cu peste 2.000 de locuitori, pentru perioada 2014-2020', a conchis Vlaicu. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006313 (s)