News Flash:

Sanse mari ca National Arena sa gazduiasca meciul Romania - Spania

19 Februarie 2016
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
arena nationala
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au efectuat, joi, o inspectie la Arena Nationala si au declarat ca obiectivele care functioneaza fara autorizatie au obligatia de a o obtine pana la 31 decembrie 2016, iar pana la acel termen, pot functiona pe raspunderea beneficiarului
"Aspectele de legalitate vizeaza unele modificari legislative, adoptate ieri in Camera Deputatilor, care este camera decizionala, in ceea ce priveste Ordonanta de Urgenta 52 din 2015 pentru modificarea si completarea Legii 307 privind apararea impotriva incendiilor. La legea de adoptare a acestei ordonante, au fost propuse mai multe amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare in legalitate pentru obiectivele care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, asa cum este si Arena Nationala. Aceste obiective au obligatia de a obtine acest act pana la 31 decembrie 2016. Pana la acest termen, obiectivele functioneaza pe raspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurarilor masurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste exceptii acele obiective la care se constata incalcarea grava a securitatii la incendiu. Acelea vor fi oprite de la functionare, dar nu este cazul Arenei Nationale", a declarat colonelul Benone Duduc, adjunctul ISU, la finalul inspectiei.
Duduc a lamurit si situatia autorizatiei de securitate la incendiu: "Nu exista o solicitare de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu. In momentul in care vom avea o asemenea solicitare, cu toata documentatia si cu intrunirea conditiilor legale, vom analiza si vom decide in ceea ce priveste emiterea acestui document".
Cel mai mare stadion din Romania a fost inchis dupa tragedia din clubul "Colectiv", la finalul lunii octombrie 2015. Arena Nationala a fost inaugurata in septembrie 2011, fiind construita in locul fostului stadion "Lia Manoliu". Pe 9 mai 2012, Arena Nationala a gazduit finala Europa League.
Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca Arena Nationala nu poate fi utilizata din cauza acoperisului retractabil, pentru care suma initiala a proiectului a fost suplimentata cu 200 de milioane de lei. Initial, noul stadion a fost prevazut un acoperis fix, din tabla, insa autoritatile au decis construirea unui acoperis retractabil, similar celor folosite in Germania. Constructia a fost finalizata fara autorizatie de la ISU, iar eliberarea acestui document nu este posibila nici acum, deoarece materialul din care este construit acoperisul nu este omogolat in Romania.

arena nationala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006650 (s)