News Flash:

Rusia isi va retrage trupele din Transnistria dupa incheierea conflictului din Ucraina

7 Aprilie 2016
623 Vizualizari | 0 Comentarii
armata rusa
Rusia intentioneaza sa retraga armanentul din regiunea separatista moldoveana Transnistria imediat ce conflictul militar din Ucraina va fi solutionat, a declarat ambasadorul rus Serghei Gubarev, care reprezinta Moscova la negocierile privind solutionarea conflictului transnistrean, relateaza Tass.
Trupe ruse care stationeaza in Moldova pentru a pazi depozite ale fostei Armate ruse a 14-a vor fi chemate in Rusia imediat ce problema retragerii armamentului va fi rezolvata, a spus acesta.
"Acest armament poate fi retras din Moldova in Rusia doar prin tranzitarea teritoriului Ucrainei", a spus Gubarev.
"Insa este dificil sa ne imaginam cine isi va asuma responsabilitatea de a efectua transporturi cu armament prin Ucraina, cand in aceasta tara au loc asemenea evenimente", a spus acesta.
"Imediat ce se iveste posibilitatea de a retrage armele aflate in depozitul de la Colbasna pentru a le aduce in Rusia, nevoia prezentei si continuarii activitatii trupelor ruse va lua sfarsit, iar acesti oameni se vor putea in sfarsit intoarce acasa", a mai spus Gubarov, citata de Sputnik News.
"Rusia nu si-a angajat trupele in Moldova", a spus diplomatul.
Depozitele militare au fost instalate in perioada Uniunii Sovietice pe teritoriul Republicii Moldova si au fost pazite de atunci, a spus diplomatul rus.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015241 (s)