News Flash:

Romanii sunt sfatuiti sa evite Tunisia, Egipt sau capitala Turciei in vacante

26 Februarie 2016
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
avion dat disparut
Turistii romani care isi cauta pachete de vacanta pentru acest an ar fi de preferat sa evite o parte din statele din zona Orientului Mijlociu si Africa de Nord, precum Tunisia, Egipt sau capitala Turciei, Ankara, din cauza atentatelor teroriste, spune consultantul in marketing turistic, Razvan Pascu.
"Singurele locuri in care as recomanda turistilor sa nu mearga ar fi o parte din statele din zona Orientului Mijlociu si Africa de Nord, cele asupra carora planeaza foarte multe semne de intrebare la nivel de securitatea turistilor. In special in Tunisia si Egipt recomand sa nu se calatoreasca pentru ca atentatele teroriste sunt tot mai dese, amenintarile sunt la ordinea zilei si consider ca riscurile la care se expun turistii sunt prea mari. De asemenea, recomand evitarea calatoriilor in Ankara", a declarat pentru MEDIAFAX consultantul in marketing turistic, Razvan Pascu.
El atrage atentia ca mai exista si alte state din zona asupra carora planeaza anumite semne de intrebare referitoare la securitatea turistilor, dar nu exista interdictii clare sau recomandari de a nu calatori spre acele destinatii.
"As sugera turistilor sa se documenteze despre zonele cu risc, pentru a le putea evita, si, pe cat posibil, sa incerce sa calatoreasca cu o agentie de turism care are parteneri locali ce cunosc zonele si situatia. Exista si tari in Orientul Mijlociu care par sa fie sigure si as aminti Emiratele Arabe Unite, Oman, Qatar, Iordania sau chiar Israel", a mentionat Pascu.
Pentru turistii amatori de locatii estivale, cu plaja si resorturi in care sa isi petreaca vacanta, consultantul in marketing turistic apreciaza ca vor ramane in top Grecia si Turcia si in acest an, cu cresteri si pentru Spania, dar si pentru destinatii noi, precum Muntenegru sau Croatia.
"Si Serbia isi doreste sa atraga turisti romani, atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara, asa cum si SPA-urile din Germania atrag tot mai multi romani. Pentru litoralul bulgaresc prevad o stagnare a cererii, partial pe fondul introducerii altor destinatii in oferta agentiilor de turism, precum Croatia, Coasta de Azur, Portugalia sau destinatii noi din Spania, dar si pentru ca probabil litoralul romanesc va creste si anul acesta, iar in Bulgaria vor sosi foarte multi rusi care vor ocupa locurile de cazare si posibil sa duca si la o crestere usoara a preturilor", mai spune Pascu.
El a subliniat ca, spre deosebire de anul trecut, va creste numarul celor care isi doresc vacante in destinatii indepartate, intercontinentale.
"Sunt convins ca vom avea mai multi romani care au vizitat deja Europa si isi doresc sa iasa putin din confortul destinatiilor europene. Destinatii precum Thailanda, Republica Dominicana, Mexic, Mauritius, chiar si Cuba devin noile optiuni pentru o anumita categorie de turisti din clasa medie. Cei care deja au explorat insulele Thailandei si mare parte din Asia de Sud-Est, acum se indreapta spre Caraibe, America Centrala si de Sud, sau tari mai putin umblate din Asia -Myanmar, Cambodgia, Vietnam etc", a comentat consultantul in marketing turistic.
Pascu a evidentiat ca a crescut numarul solicitarilor speciale cate agentiile de turism, precum nunta intr-o destinatie exotica, luna de miere pe o insula indepartata, vacante pentru sporturi extreme, vacante wellness si spa, in special in Thailanda de Nord sau India.
In opinia lui Pascu, Romania are oportunitatea de a se promova ca o destinatie sigura, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini.
"Cred ca suntem intr-o perioada buna, cand atat turismul intern cat si turismul de incoming ar putea creste. Pentru acest lucru este nevoie de o implicare cat mai mare a mediului public, in special pe realizarea unor campanii de promovare in strainatate a destinatiei turistice Romania, folosind mediul online, cel mai eficent si mai usor de masurat in acest moment. Este nevoie, de asemenea, si de o campanie de atragere a investitorilor straini in turism, precum si de a reinvierea scolilor de meserii sau a scolilor profesionale care sa produca lucratori in turism adevarati, si nu doar posesori de diploma", a precizat Pascu.
El considera ca este nevoie si de implicarea mediului privat, de mai multa etica in randul unora dintre agentii de turism, pornind de la afisarea preturilor finale cu toate taxele si pana la respectarea intocmai a promisiunilor de cazare, masa si transport oferite si vandute turistilor.
"Atentatele si accidentele se intampla de zeci de ani si au influentat turismul de-a lungul timpului, iar oamenii vor calatori in continuare. Recomand precautie in orice moment, de la alegerea agentiei de turism si pana la alegerea destinatiei de vacanta si, in niciun caz, nu cred ca o frica permanenta sau un refuz de a mai calatori in afara tarii poate fi solutia pentru o vacanta mai buna sau mai sigura", a concluzionat Pascu. Mediafax.ro

razvan pascu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004934 (s)