News Flash:

Robu, gata sa faca pariu pe o bere ca vaporasele vor naviga pe Bega de Ziua Timisoarei

5 Iulie 2018
792 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timisoarei ar fi in stare sa faca si un pariu, dar numai pe o bere, caci atata isi permite sa piarda, pe tema vaporaselor. El spune ca ambarcatiunile cumparate de primarie cu aproape 2 milioane de euro vor naviga pe Bega de Ziua Timisoarei. Adica intr-o luna.

Regia Autonoma „Administratia Canalului Navigabil Bega” exista oficial din 29 iunie 2018, cand hotararea adoptata cu greu de Guvernul Dancila a fost publicata in Monitorul Oficial. Mingea este acum in curtea Ministerului Transporturilor, care trebuie sa angajeze oameni pentru ca regia sa si functioneze, sa puna la punct sediul oferit de primarie in cartierul Plopi, sa faca un regulament de navigare, dar si semnalizarea costiera si plutitoare. Bugetul regiei, doar anul acesta, este de 20 de milioane de lei, bani luati din fondul de rezerva bugetara la dispozitia guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.

Unele dintre vaporase vor circula, cel tarziu, de Ziua Timisoarei. Sau cel putin asa crede primarul Nicolae Robu, care este in stare sa faca si un pariu pe acest subiect.

„In curand vom naviga. Veti vedea ca nu mai dureaza mult si vom folosi vaporasele. Sper, in urmatoarele saptamani, nu luni, sa le putem da drumul. Sper! Eu estimez ca de Ziua Timisoarei, cel tarziu, in 3 august – poate unii s-au gandit ca zic de ziua mea, ziua mea e abia in 6 decembrie, respectiv celebra mea zi, cea de nastere, in care se fac inaugurari, zic unii… nu se fac, e 28 mai si ar fi prea mult sa stam pana atunci – deci de Ziua Timisoarei sper sa fie functionale vaporasele. Eu sper mai devreme, dar cel tarziu atunci chiar cred ca vor fi… as fi in stare sa pariez, sigur, nu pe mult, pe o bere, ca atata imi permit sa pierd”, a spus, miercuri, primarul Nicolae Robu.

Cele sapte vaporase au costat 2 milioane de euro, bani luati din bugetul local, iar statiile pentru ele au fost amenajate cu bani de la Uniunea Europeana, in cadrul proiectului de modernizare a malurilor Begai. Ramane de vazut cat de repede se vor misca mai-marii din Ministerul Transporturilor pentru ca ambarcatiunile, care stau degeaba de doi ani, sa poata fi folosite in sfarsit pentru transportul public pe Bega.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007793 (s)