News Flash:

Revolutionarii din Timisoara cer redeschidreea dosarului Revolutiei

24 Decembrie 2015
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
revolutia la timis
Revolutionarii din Timisoara s-au reunit saptamana trecuta la Consiliul Judetean Timis, la 26 de ani de cand s-a aprins flacara Revolutiei in urbea de pe Bega. Unii dintre cei prezenti in sala au cerut redeschiderea dosarului Revolutiei din Decembrie 1989, dosar care a fost clasat.
„Am facut o plangere la Parchetul General impotriva clasarii dosarului Revolutiei. Romania e in doliu pentru ca s-a hotarat din nou, au avut optiunea finala sa claseze dosarul Revolutiei. Credeti ca trebuie sa acceptam clasarea dosarului Revolutiei asa cum ne cer ei? Nu! Nu vom accepta niciodata si cat timp eu voi trai voi face de asa maniera ca adevarul si libertatea sa nu umble cu capul spart nici in Romania, nici in Timisoara. (…) Uitati-va la stema judetului! Un leu cu sabia – este menirea Timisoarei si a Banatului sa lupte pentru Romania”, a spus revolutionarul Lorin Fortuna.
La eveniment a participat si fostul prim-ministru al Romaniei Petre Roman, care a primit si o placheta de la presedintele CJ Timis, Titu Bojin.
„Constat ca timisorenii isi respecta propria lor istorie, evolutia lor cu mai multa putere si simtire. Obisnuiam sa vin la Timisoara inainte de Revolutie, pentru diverse motive, destul de des. Am avut relatii dintre cele mai frumoase. Nu stiu de ce nu m-a mirat cand am aflat de revolta de la Timisoara in 17 decembrie 1989. Pe 19 decembrie s-a convocat, la ordinul dictatorului, o sedinta a Senatul Politehnicii, eu fiind membru in Senat, ca si sef de catedra, si atunci am spus: „Avem ocazia noi, profesorii, intelectualii, sa ne aratam solidaritatea”. Sedinta a fost anulata. Le-a fost teama ca de acolo s-ar putea sa iasa un strigat de solidaritate cu Timisoara. Nu a durat prea mult, doua zile mai tarziu, din fericire, bucurestenii s-au aratat impotriva lui Ceausescu. Ieri am aflat in mod concret, din cercetari facute profesionist, ca momentul in care masa de oameni adusa pentru sustinerea lui Ceausescu s-a intors impotriva lui, acest moment a fost initiat tot de catre timisoreni. Nu am stiut. Trebuie sa facem cumva ca in nicio forma sa nu dispara ceva din memoria acelor zile, cei care vin in urma noastra, tinerii, sa nu uite ce s-a intamplat si sa facem, daca suntem cu adevarat patrioti, sa prospere aceasta tara a noastra”, a spus Petre Roman la Timisoara.

lorin fortuna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005770 (s)