News Flash:

RETRAGEREA trupelor romanesti din Afganistan a inceput. Ponta, Oprea si Dusa, prezenti la proceduri

29 Iunie 2014
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta se afla in Afganistan, unde asista la inceperea procedurilor de retragere a trupelor romanesti, fiind insotit de catre ministrii romani de Aparare si Interne. Calendarul de retragere prevede ca, din luna octombrie, sa mai ramana in Afganistan doar circa 200 de militari care sa se ocupe de instruirea armatei afgane.
  
In ultimii 12 ani, Romania a participat la actiunile NATO din Afganistan cu un efectiv total de 25.000 soldati, ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizand, in discurs, ca va fi respectata planificarea Aliantei pentru urmatoarele luni, Romania intelegand importanta actiunilor NATO pentru propria securitate.
"Raportam misiune indeplinita !", a transmis ministrul.
La randul sau, premierul Victor Ponta a amintit, ca si cei doi ministri, de soldatii romani decedati sau raniti in misiunile din Afganistan si a mentionat aportul important al trupelor din Romania la aceste misiuni.
"Sper ca cineva dintre soldatii aici de fata sa se numeasca Petru sau Pavel, ca sa dea de baut", a adaugat Ponta.
NATO a anuntat ca, anul acesta, isi va retrage trupele din Afganistan, dupa 2014 urmand sa mai ramana doar o parte dintre soldatii Aliantei.
Astfel, majoritatea celor 50.000 de militari ai Aliantei vor parasi Afganistanul pana la sfarsitul anului, o retragere care genereaza temeri privind o noua intensificare a violentelor intr-o tara in care talibanii raman puternici, in pofida celor 12 ani de prezenta militara occidentala.
La inceputul anului, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat ca a fost aprobat un calendar de retragere a trupelor romanesti din Afganistan, care prevede ca, din luna octombrie, sa mai ramana in aceasta tara doar circa 200 de militari care sa se ocupe de instruirea armatei afgane.
"Planificarea pe care am aprobat-o si in CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni in Afganistan, astfel ca din octombrie incolo sa ramanem doar cu, probabil, vreo 200 de militari, la nivel de instructori ai armatei afgane", a spus Dusa.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044644 (s)