Rapida si foarte gustoasa, poti gati chiar pentru cina din acesta seara reteta de chiftelute de peste alb.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
400 g peste alb
1 ou + 1 galbenus
3-4 linguri cu parmezan
2-3 felii de paine
1 foaie de dafin
zeama de lamaie
patrunjel tocat (dupa gust)
sare
piper
Mod de preparare
1. Pune la fiert o oala cu apa. Cand sta sa dea in clocot, pune un praf de sare, frunza de dafin, zeama de la o jumatate de lamaie si pestele. Lasa-l pe foc 12-15 minute.
2. Scoate-l cu o sita si dupa ce s-a racorit, curata pestele de oase si pielite. Da carnea prin masina de tocat, adauga restul de ingrediente si modeala chiftelute de peste.
3. Tavaleste-le prin faina si rumeneste-le in ulei foarte incins. Sunt grozave langa o garnitura de cartofi natur si o salata verde stropita cu multa zeama de lamaie.
Sugestie. Pentru un plus de gust, poti adauga in compozitia de chiftelute de peste alb un catel de usturoi ras. Ecuisine.ro
Comentarii (0)