News Flash:

Remedii naturiste de la bunica - Sunt ciudate, dar chiar functioneaza

12 Mai 2018
1163 Vizualizari | 0 Comentarii
remedii naturiste

Imi amintesc ca atunci cand eram copil bunica avea un leac pentru orice fel de boala sau rana pe care i-as fi semnalat-o.
De la raceala si tusea obisnuita pana la un genunchi julit, ea scotea mereu o planta ciudata sau un remediu natural din camara sau din dulap si cu siguranta parea sa ma vindece de probleme!
Am adunat cateva dintre cee mai ciudate solutii pe care iubitele noastre bunici le-au sugerat si care chiar functioneaza!
Descopera secole de intelepciune mai jos!

Masline pentru raul de miscare
Poate suna putin ciudat, dar promitem ca functioneaza! Exista multe informatii despre cum maslinele, bogate in taninuri, pot impiedica producerea de saliva in exces.
Asadar, data viitoare cand ai o senzatie neplacuta si simti ca iti vine sa versi, ia cateva masline din camara sau de la magazin sau ia cateva cu tine intr-o punga de plastic sau intr-un tub sigilat cand calatoresti pe distante lungi.

Stafidele chiar pot ajuta artrita!
Da, ai auzit bine! Prietenii nostri, strugurii deshidratati, chiar pot ameliora simptomele artrite mai bine decat orice medicament!
Povestea bunicii spunea sa inmoi o mana de stafide aurii in cateva linguri zdravene de gin pentru 24 de ore.
Stafida elibereaza vitamine esentialle si combinate cu efectele anti-inflamatorii ale boabelor de ienupar (folosite pentru a face ginul) ajuta la reducerea inflamatiei, a umflaturii si alina durerea articulatiilor tale care sufera de artrita.

Lamai pentru durerea de urechi
Alt remediu ciudat pentru tine… Povestea spune ca daca storci lamaie pe un betisor de urechi din bumbac si il bagi in ureche pentru aproximativ un minut, poti scapa de durerile si simptomele unei dureri de urechi.
Elementul citric al sucului de lamaie ar trebui sa stabilizeze nivelul pH-ului urechilor tale pentru a le face sa revina la starea naturala.

Urzicile remediaza caderea parului
Frunzele de urzica au un nivel ridicat de calciu, proteine, fosfor, magneziu, fier, beta-caroten si cantitati mari de vitamina A, C, D si complexul B.
Multi nutrienti si multe minerale pe care le gasim in urzici sunt fantastice pentru parul nostru. Cu parul nostru care este format in mare parte din proteine, este o minune ca frunzele de urzica il ajuta sa arate neted, puternic, matasos si fix acolo unde trebuie sa fie!
Pentru a face repede si usor ceai de urzici, pune recipientul la fiert, pune 4-6 frunze intr-o cana, pune apa fierbinte peste si bucura-te! Ce spui despre adaugarea a putina miere sau lamaie pentru aroma?
Atentie: Urzicile contin o cantitate mare de siliciu, o substanta care poate fi daunatoare in doze mari… asa ca nu o lua prea tare cu ceaiul de urzica!

Telina pentru o respiratie neplacuta
Aceasta este clasica. Scapa de guma de mestecat si inlocuieste-o cu telina! Da, asa este, telina! Proprietatilor anasonului din telina neutralizeaza mirosul cauzat de bacteriile de pe dinti si de pe limba. Tot ce trebuie sa faci este sa mesteci… si sa mesteci…

Igname pentru simptome ale menopauzei timpurii
Ignamele au o coaja groasa si dura la atingere si sunt mai inchise la culoare decat cartofii dulci, dar exista multe asemanari. Fiind bogate in vitamina C si cu continutul in cantitatea potrivita de vitamina A, ignamele te vor ajuta sa revii la echilibrul hormonal – si iti vor oferi fibre dietetice care vor ajuta la scaderea colesterolului!

Praf de copt pentru infectia tractului urinar
Imi aduc aminte ca bunica era capabila sa foloseasca praf de copt pentru orice si iata inca o utilizare grozava. Te-ai gandit la a adauga praf de copt in apa? Daca ai simptomele si durerile infectiei tractului urinar, priveste-le si simte-le cum dispar imediat!
Bicarbonatul de sodiu te face sa urinezi mai alcalin prevenind infectia cauzata de bacteriile multiple care fac ravagii.
Evident, daca simptomele tale persista sau sunt extrem de dureroase, ar trebui INTOTDEAUNA sa consulti un medic mai intai.

Caise deshidratate pentru o digestie mai buna
Buncul meu credea orbeste in aceasta. Obisnuia sa manance fix patru case deshidratate dupa cina in fiecare zi, timp de 50 de ani. Cand l-am intrebat de ce, a raspuns ca il ajut sa digere mai bine mancarea.
Este atat de adevarat! Caisele deshidratate contin foarte multe fibre dietetice. Acestea ajuta stomacul sa digere mancarea si previne indigestia si balonarea. Acum ca stii asta, data viitoare cand vei avea impresia ca ai mancat prea mult sau iti e putin greata dupa o masa, este intotdeauna loc pentru cateva caise deshidratate!


Cartofi pentru muscaturile de paianjeni
Bunica unui prieten bun mi-a recomandat candva acest truc pentru o muscatura urata de paianjen.
Cartofii cruzi contin chimicale anti-mancarime si anti-inflamatorii, fix medicamentul de care ai nevoie dupa o muscatura urata de paianjen! Infasoara un cartof taiat, proaspat, curat si crud, intr-un bandaj curat sau carpa si maseaza delicat zona afectata pentru cateva minute pana cand mancarimea scade.
Acestea sunt. Data viitoare cand ai dubii despre logica dragilor tai bunici, doar fa o incercare! Daca functioneaza pentru ei, exista o mare sansa sa functioneze si pentru tine.
 


bacteriile cartofii cruzi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007594 (s)