News Flash:

Reguli elementare de igiena intima la femei

7 Octombrie 2015
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena intima3
Alege produsele potrivite

Potrivit ginecologilor, produsul folosit pentru igiena intima trebuie sa fie suficient de delicat incat sa nu usuce mucoasa, nu trebuie sa contina substante antiseptice, care ar putea distruge bacteriile „bune“. Lotiunea pentru ingrijirea intima trebuie sa curete zona, dar sa nu afecteze pelicula lipidica, pentru a mentine lubrifierea naturala si trebuie sa aiba un nivel al pH-ului cuprins intre valorile 5 si 7

Cum alegi tampoanele sau absorbantele

Tampoanele interne sunt periculoase pentru ca apare riscul aparitiei infectiilor. Medicii recomanda folosirea tampoanelor doar ziua si doar atunci cand ai nevoie cu adevarat, iar noaptea si oricand e posibil, sa folosesti absorbante, de preferat cu un invelis moale, din bumbac sau hartie

FII PRECAUTA!  Tamponul trebuie schimbat dupa maximum 2-3 ore de la introducerea lui.

Nu face spalaturi vaginale dupa un act sexual

E un mit faptul ca spalaturile  dupa un contact sexual neprotejat, reduce riscul de o eventuala sarcina. Daca folosesti un spermicid, spalaturile vaginale dupa sex pot scadea eficacitatea spermatozoizilor.

Dormi fara lengerie intima

Cu siguranta ai mai auzit ca nopatea nu este recomandat sa porti lenjerie intima,  insa rareori incerci sa o faci. Afla ca umiditatea si caldura provocata de lenjerie favorizeaza inmultirea bacteriilor. Acelasi efect il au si pantalonii foarte stramti.

Nu spala rufele la comun

Multi microbi nu mor in masina de spalat, ci doar in apa clocotita. De aceea delimiteaza lenjeria intima de celelalte rufe pentru a o pastra fara bacterii din exterior.

Scapa de miros

Zona genitala nu miroase urat, decat daca  nu o mentii curata sau suferi de o infectie vaginala.  Daca speli presand  zona genitala, asta ar putea dauna zonei intime, caci tesuturile si pielea in aceasta zona sunt foarte sensibile. Este de ajuns sa te speli zilnic, usor masand si stergand cu apa si sapun. 

Nu uita cum trebuie sa te stergi

Foloseste hartia igienica dinspre fata inspre spate, pentru a nu aduce catre zona vaginala germenii eliminati odata cu scaunul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006987 (s)